Metsola: Bölünmüş Kıbrıs’ın durumu kabul edilemez

Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola, “bölünmüş Kıbrıs’ın durumu ve Türkiye’nin tehditkar tavrının kabul edilemez olduğunu” söyledi.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola, “bölünmüş Kıbrıs’ın durumu ve Türkiye’nin tehditkar tavrının kabul edilemez olduğunu” söyledi.

Kıbrıs devlet televizyonu PIK'e röportaj veren Metsola, müzakerelerin devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Metsola, Türkiye'nin konumuyla ilgili olarak, Avrupa Birliği'nin, Türkiye'nin aday üye olarak saygı duymadığı belirli ilke ve değerler tarafından yönetildiğini açıkladı.

Türkiye'nin Avrupa Birliği'nin Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline ilişkin kararlarına karşı bir tutum sergilediğini ifade etti. Yarın Roberta Metsola Kıbrıs'ı ziyaret edecek.

Gündem Haberleri

“Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Tasarısı” da masada: 5 yasa tasarısı görüşüldü
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı
UBP, Belediye Başkan adaylarını açıkladı
Hava sıcaklığı 38 dereceye kadar yükselecek
Arhun: Kamu maaşlarına müdahale edilememesi her yeri olumsuz etkiliyor