Metsola: Bölünmüş Kıbrıs’ın durumu kabul edilemez

Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola, “bölünmüş Kıbrıs’ın durumu ve Türkiye’nin tehditkar tavrının kabul edilemez olduğunu” söyledi.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola, “bölünmüş Kıbrıs’ın durumu ve Türkiye’nin tehditkar tavrının kabul edilemez olduğunu” söyledi.

Kıbrıs devlet televizyonu PIK'e röportaj veren Metsola, müzakerelerin devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Metsola, Türkiye'nin konumuyla ilgili olarak, Avrupa Birliği'nin, Türkiye'nin aday üye olarak saygı duymadığı belirli ilke ve değerler tarafından yönetildiğini açıkladı.

Türkiye'nin Avrupa Birliği'nin Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline ilişkin kararlarına karşı bir tutum sergilediğini ifade etti. Yarın Roberta Metsola Kıbrıs'ı ziyaret edecek.

Gündem Haberleri

2026 YKS’de başarı bursu kazanan öğrenciler açıklandı
Muhaceret affı vaadiyle 307 bin TL dolandırdı
Açlık sınırı 48 bin 236 TL
Altın dolu çantayı havalimanında teslim edip yurt dışına kaçtı
Erhürman ile Fidan bir araya geldi