Muhaceret affı yürürlükte!

Muhaceret affı resmen yürürlükte, 90 günlük başvuru süresi başladı

Yabancılar ve Muhaceret (Değişiklik) Yasa Tasarısı Resmi Gazete’de yayınlanarak resmen yürürlüğe girdi. 90 günlük başvuru süresi de başlamış oldu.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu 25 Ekim tarihindeki oturumunda muhaceret affı Yabancılar ve Muhaceret (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nı oy çokluğuyla kabul edilmişti.

Söz konusu değişiklik dün akşam Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, 3 ay ( 90 gün) içerisinde, kaçak veya cezada olanlar 1 brüt asgari ücret ödeyerek ülkeden çıkış yapmadan muhaceret işlemlerini yapabilecekler.

Bu işlemden sonra ise 60 günlük vize alarak ”İkamet İzni, Öğrenci İzni, Çalışma İzni, İş Kurma İzni veya İş Yapma İzni” gibi izinlerini yapmaya başlayabilecekler.

Aftan öğrenciler de dâhil olmak üzere tüm yabancı ülke vatandaşları yararlanabilecek.

Daha önce muhaceret izninden dolayı ülkeden ihraç edilenler ile KKTC dışında cezalı olanlar bu yasadan faydalanabilecek.

Gündem Haberleri

Otomobil ile Beton Mikseri kafa kafaya çarpıştı
9 ayrı pakette 220 gram! uyuşturucu ele geçirildi
4 kilo uyuşturucu ele geçirildi, zanlı tutuklandı
Sanayi bölgesindeki kaportacıyı soydu
Düzenlenen ortak operasyonda bir kilo uyuşturucuyla yakalandılar