"Muhtemel bir savaşta İsrail’e destek sağlamayacağız"

Güney Kıbrıs, Lübnan’a karşı muhtemel bir savaşta İsrail’e destek sağlamayacaklarını açıkladı

Güney Kıbrıs, Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın açıklamalarının ardından, Lübnan’a karşı muhtemel bir savaşta İsrail’e destek vermeyeceklerini belirtti.

Lübnan resmi haber ajansı NNA, Dışişleri Bakanı Abdallah Buhabib’in Rum Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos ile telefon görüşmesi yaptığını bildirdi.

Buhabib, Kombos’a hitaben, “Lübnan’ın bölgenin istikrarının sağlanmasında Güney Kıbrıs’ın üstlendiği olumlu role güvendiğini” söyledi.

Kombos ise İsrail ve Lübnan arasındaki çatışmalar hakkında, “sorunun değil, çözümün bir parçası olmayı umduğunu” ifade ederek, Güney Kıbrıs’ın “hiçbir şekilde bölgedeki savaşa dahil olmak istemediğini” vurguladı.

Nasrallah, İsrail’in Lübnan’a olası bir topyekûn saldırıda Güney Kıbrıs’ın havalimanı ve askeri üslerini kullanacağı yönünde istihbarat elde ettiklerini, böylesi bir durumda Güney Kıbrıs’ı savaşın bir parçası kabul edip bu şekilde tutum sergileyecekleri uyarısında bulunmuştu.

Güney Kıbrıs Haberleri

Cami kursunda 8 yaşındaki çocuğa cinsel istismar!
"Türkiye’yle ilgili AB üyesi 27 ülkenin izlediği politikayı sürdüreceğiz"
1 yılda 4 bin 749 öğrenci şiddet olaylarına karıştı
Kıbrıslı Rumların yüzde 14,9’u fakirlik tehlikesinde
Rum Basını: Görüşüyorlar ama "Eli boş"