O geceyi çok iyi hatırlıyoruz

Mogherini, "Bugün darbe girişiminin üçüncü yıl dönümü ve hepimiz o günü ve o geceyi çok iyi hatırlıyoruz. Türk halkıyla dayanışmamız sorgulanamaz." dedi

Mogherini, AB üyesi ülkelerin dışişleri bakanlarının katılımıyla Brüksel’de gerçekleştirilecek Dış İlişkiler Konseyi toplantısı girişinde açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile az önce Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetleri hakkında görüştüğüne dikkati çeken Mogherini, “Konuşmama Türk halkıyla dayanışma içinde olduğumuzu belirterek başladım. Bugün darbe girişiminin üçüncü yıl dönümü ve hepimiz o günü ve o geceyi çok iyi hatırlıyoruz. Türk halkıyla dayanışmamız sorgulanamaz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerine ilişkin Mogherini, “Bugün üye ülkeler, sondaj faaliyetleriyle ilgili AB liderlerinin haziran ayında aldığı kararın nasıl izleneceğini görüşecek.” diye konuştu.

Mogherini, toplantıda, İran nükleer anlaşması, göç, Afrika ve Libya gibi başlıkların ele alınacağını söyledi

Dünya Haberleri

Holguin ile Guterres telefonda görüştü
Nepal'deki sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 1385'e yükseldi
İngiltere dahil 12 ülkeden İsrail'e yaptırım
New York büyüklüğünde alan küle döndü
Chikli: Macron bizi sırtımızdan bıçakladı