Oğuz: "Memura “bayramlık” ödemelerini bu ay yapamayacağız"

Maliye Bakanı Dursun Oğuz, kamu çalışanlarına yönelik “bayramlık” ödemelerinin bu ay yapılamayacağını açıkladı.

Maliye Bakanı Dursun Oğuz, Ali Baturay’ın sunduğu “Markaj” isimli programa konuk olarak, ödemelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

“Çok eleştiri alacağız ama açıklamalıyız” diyen Oğuz, kamu çalışanlarına yönelik “bayramlık” ödemelerinin bu ay yapılamayacağını açıkladı.

Normal şartlarda Cuma günü ödenmesi beklenen bayramlıkların, bu ay ödenmesinin mümkün olamayacağını aktaran Bakan Oğuz, “Sendika ile de görüşüyoruz” dedi.

Oğuz, bayramlıkların en erken zamanda ödeneceğini söyleyerek, Ağustos ayına işaret etti.

Ek mesailerin ve bursların ödenmesi noktasında geriden gittiklerini belirten Oğuz, “Ek mesailer 5 ay geriden gidiyor. Burslarda da 3 ay gecikme var. Geriye dönük ödemeler yaparak, önümüzü açmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Gündem Haberleri

Erhürman: Yasa gücünde kararname güveni zedeliyor
Mısır ile Güney Kıbrıs arasında doğalgaz çerçeve anlaşması imzalandı
Hasipoğlu: “Los Angeles ya da Miami’de değil ateş çemberinde yaşıyoruz"
Sendikalar kararnameyi yargıya taşıyor
Hayat pahalılığı düzenlemesi yürürlüğe girdi!