Emine UYSAL
Lefkoşa’da bir üniversite kampusundaki yurtta kalan Adem Bilgi, arkadaşlarına anti-depresan hap verdiği gerekçesiyle iki kişi tarafından önce dövüldü, sonra kaçırılıp bu kez sopayla darp edildi ve tehdit edildi.
Olaya karıştığı ileri sürülen zanlı Ömer Mert Özdemir, “Zorla adam kaçırma”, “Ciddi darp”, “Tecavüzkar alet taşıma” ve “Şiddet tehdidi” suçlamalarıyla tutuklandı ve Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
Lefkoşa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Tacan Reynar’ın huzurunda görüşülen duruşmada, Başsavcılık adına Savcı Ayşe Kaymak Şadi, tanık olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görev yapan Müfettiş Muavini Ahmet Tuluhan’ı dinletti.
Mahkemede olayın bulgularını aktaran Ahmet Tuluhan, 10 Kasım’da yaşanan olayda, Lefkoşa’da bir üniversite kampusundaki yurtta kalan Adem Bilgi’nin, arkadaşlarına anti-depresan hap verdiği gerekçesiyle, halen aranan E.T isimli bir kişiyle birlikte, zanlı Ömer Mert Özdemir tarafından darp edildiğini anlattı.
Tuluhan, iki zanlının Adem Bilgi’yi, zorla araca bindirip, Gönyeli Barajı’na götürdüklerini, bu kez elleri ve ayaklarının yansıra sopayla da vurarak ciddi şekilde dövdüklerini belirtti.
Müfettiş Muavini Ahmet Tuluhan, aranan zanlı E.T’nin müştekiye, “Eğer bu yaşananları anlatırsan, daha beterini yaparız” diyerek şiddet tehdidinde bulunduğunu anlattı.
Olayın zanlı Ömer Mert Özdemir tarafından cep telefonuna kaydedildiğini belirten Tuluhan, aranan bir bıçak, sopa ve bir zanlı olduğuna vurgu yaptı.
Tuluhan, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlının üç gün tutuklu kalmasını talep etti.
Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlının tahkikat amaçlı üç gün tutuklu kalmasına emir verdi.