Özersay’ın TAK’a açıklamaları Rum basınında

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın Kıbrıs sorununa ilişkin TAK’a yaptığı açıklamalar Rum basınında da geniş yer buldu.

Alithia gazetesi, “İlk Önce Parametrelerde Uzlaşı Sonra Müzakereler” başlığı altında verdiği haberinde, KKTC’nin yeni Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın, açıklamasının Kıbrıs sorununa ilişkin kısmında, Kıbrıs Rum tarafının “davranış değişikliğine gitmesi gerektiğini” söylediğini yazdı.

Gazete, Özersay’ın açıklamasına geniş yer verirken, diğer gazeteler ise haberi şu başlıklar altında yansıttılar:

Politis: “Ortak Hedef İçin Sağlıklı Diyalog – Özersay Önce Parametrelerde Anlaşalım Sonra Müzakereler Diyor”.

Haravgi: “Özersay: Önce Parametrelerde Anlaşma Sonra Müzakereler”.

Fileleftheros: “Temel ve Parametreler Konusunda Anlaşma – Kudret Özersay’dan Kıbrıs Sorunu ve Doğal Gaz Konusundaki İlk Açıklama”.

 

Güney Kıbrıs Haberleri

“Kıbrıs’ta ikinci bir İsrail oluşturacaklar”
"Görüşme kısa ama özlüydü"
Damianos: Kuzeydeki arıza Güney Kıbrıs’ta da elektrik kesintisine yol açtı
CENTCOM’un haritasında dikkat çeken Kıbrıs detayı!
Güney Kıbrıs’ta verilen kimlik kartlarında artık anne-baba adı yok