Polis, polisi sorgularsa olay çözülemez!

Avukat Mamalı, Boğaz Polis Karakolu’nda tutuklu bulunduğu sırada yaşamına son veren Ahmet Sarıkılıç’ın hangi koşulda ve neden canına kıydığıyla ilgili devletin bahaneler üreterek bu durumdan sıyrılamayacağını belirtti.

Boğaz Polis Karakolu’nda tutuklu bulunduğu sırada  yaşamına son veren Ahmet Sarıkılıç ile ilgili Yeni Bakış’a konuşan Avukat Mamalı, Polis Örgütü ve hukuk sistemi hakkında ortaya koyulanların kaale alınmamasının bedelini insanların canlarıyla ödemesinin hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini belirtti.

Polis Örgütü’nün çağdaş, demokratik, sivil ve insan haklarına dayalı bir yapıya kavuşturulmadan bu ve benzeri mağduriyetlerin hiç azalmayacağını ifade eden Mamalı, bu konunun incelenip değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Mamalı, “Polis polisi soruşturacaksa çıkan sonuca kimse inanmayacaktır” diyerek,  “bunları her benzeri olayda söylememize karşın maalesef ne sorumluluk anlamında ne de ölenin yakınlarına yönelik hiçbir ciddi ve somut adım atıldığını görmekteyiz” diye konuştu.

Anonimus Hareketi Başkanı, Avukat Barış Mamalı, tutukluluk altında iken bir zanlının hücresinde canına kıyması karşısında büyük bir üzüntü duymakta olduğunu ifade ederek, bir insan hayatının sona ermesi bağlamında söylenecek her şeyin boş sayıldığını kaydetti. Mamalı, Polis Örgütü ve hukuk sistemi hakkında ortaya koyulanların kaale alınmamasının bedelini insanların canlarıyla ödemesinin hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini belirtti. Polis Örgütü’nün çağdaş, demokratik, sivil ve insan haklarına dayalı bir yapıya kavuşturulmadan bu ve benzeri mağduriyetlerin hiç azalmayacağını ifade eden Mamalı, bu konunun iki bacaklı incelenip değerlendirmesi gerektiğini söyledi. 

 

Haberin devamı için tıklayınız.

Gündem Haberleri

Evinde iki canlı mermi bulunan 19 yaşındaki zanlı teminatla serbest bırakıldı
Samedcan Küçük’ten 27 Eylül’den bu yana haber alınamıyor
Meclis’te karma oyun kaldırılması oy çokluğuyla kabul edildi
Zeki Çeler: TDP alternatif partidir, TDP halkın meclisteki sesi olacak
Üstel: Karma oyun kaldırılması halkın oy kullanmasını kolaylaştıracak