Nyaruguru Belediye Başkanı François Habitegeko basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ülkenin güneyindeki bir kiliseye pazar ayini sırasında yıldırım düştüğünü söyledi.
Yıldırımın kiliseye isabet etmesi sonucu 16 kişinin öldüğünü, 140 kişinin yaralandığını belirten Habitegeko, yaralıların hastaneye kaldırıldığını belirtti.
Öte yandan Ruanda devlet televizyonuna konuşan bir yetkili de kilisede yıldırım tehlikesine karşı paratoner bulunmadığını ileri sürdü.
Ülkenin güneyindeki Rusenge kentine de cuma günkü şiddetli yağmur sırasında 18 öğrenciye yıldırım isabet etmiş 1 öğrenci hayatını kaybetmiş, 3 öğrenci de travma geçirmişti.
Ruanda'nın güneyindeki dağlık bölge Nyaruguru'da, yağışlı aylarda sık sık yıldırım düşmesi vakaları yaşanıyor.
Dünya Haberleri
Trump: “İran, Hürmüz Boğazı'nı kapatırsa ABD 20 kat daha sert karşılık verecek”
İran: Türkiye topraklarına doğru bir füze atılmadı
İsrail Lübnan'a kara harekatı başlattı!
"İşgal altındaki Filistin topraklarında iki devletli çözüm ortadan kaldırılıyor"
ABD, İran’a uzun süreli saldırıya hazırlanıyor