Rusya ve Türkiye arasında RO-RO hattı açılabilir

Rusya Ulaştırma Bakanlığı, Rusya ve Türkiye arasında RO-RO tipi doğrudan gemi taşımacılığı hattının açılabileceğini belirtti.

İlgili kararın, Antalya’da düzenlenen Türkiye ile Rusya Hükümetlerarası 16. Dönem KEK Toplantısı’nda alındığı belirtilen açıklamada, “Taraflar, iki ülke arasında RO-RO hattının organizasyonu konusunda, önümüzdeki eylül ayında Samsun’da armatörler, liman terminali operatörleri, ulusal birlikler ve iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla teknik uzman toplantısını düzenleme konusunda mutabakata vardı” dendi.

RO-RO gemileri, tekerlekli araçları, misal otomobilleri taşımak için kullanılıyor

Ayrıca, iki ülke nakliyecilerine taşımacılık pazarında eşit hakların sağlanması yönündeki ortak çalışma sürdürülecek.

Ayrıca Rusya ve Türkiye hükümetleri arasında uluslararası karayolu trafiği anlaşma tasarısının onaylanması için gereken ülke için süreçlerin tamamlandığı ve imzalanmaya hazır olduğu kaydedildi.

Dünya Haberleri

Holguin ile Guterres telefonda görüştü
Nepal'deki sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 1385'e yükseldi
İngiltere dahil 12 ülkeden İsrail'e yaptırım
New York büyüklüğünde alan küle döndü
Chikli: Macron bizi sırtımızdan bıçakladı