Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan Erkut Şahali, hayvan varlığı ve doğru besleme yöntemleri için ülkenin daha fazla (sano, silaj) kaba yem ihtiyacı olduğunu ifade etti.
Bakan Şahali, hava sıcaklığının daha da artmadan kuru ziraat alanlarında üretilen ürünlerin ivedi olarak sano, silaj yapılmasına başlanması gerektiğini vurguladı.
Bakan Şahali açıklamasında, sano, silaj, hasıllık ve yemlik baklagil üretimi yapan ve arazilerini bu çerçevede değerlendirmek isteyen üreticilerin, Genel Tarım Sigortası Fonu çalışmalarına olanak sağlayacak şekilde ekili arazinin ortasından ve/veya kenarlarından en az 1 metre biçilmemiş alanı emare olarak bırakması gerektiğini de belirtti.
Gündem Haberleri
Üç ayrı trafik kazası: 2 yaralı
Demir mangalla bir araca defalarca vurarak hasara uğrattılar
Kemal Baykallı, TDP Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirildi
"Bu topraklarda bayrağımız inmeyecek, ezanımız susmayacak.”
Naaşın Ferdi Törer’e ait olduğu tespit edildi