Sahte belge düzenlemek ve kullanmakla itham edilen 4 zanlı cezaevine gönderildi

Sahte belge düzenlemek ve kullanmakla itham edilen 4 zanlı cezaevine gönderildi, 2 kişi teminatla serbest bırakıldı

Lefkoşa ve Girne’de meydana gelen sahte belge düzenleme ve tedavüle sürme suçlarından tutuklanan Muhammad Zeeshan, Usama Ehtesham Ahmad, Salman Khan, Muhammad Umaır, Fazali Ala ile Ali Akbar yeniden mahkemeye çıkarıldı. Daha önce tutuklanan Kamber Ozan Arslan ise suçsuz olduğu tespit edilerek, bir hafta önce serbest bırakıldı.

Polis memuru Ali Karadamar mahkemeye olguları aktardı.

Polis, 17.11.2025 tarihinde saat 16:30 civarında Ercan Havalimanı yolcu giriş bölümünde, ülkeye giriş yapmak isteyen Pakistan uyruklu Muhammad Zeeshan, Usama Ehtesham Ahmad, Salman Khan ve Muhammad Umaır’ın, görevli muhaceret memurunun geliş amaçlarını sorması üzerine, tasarruflarında bulundurdukları ve adlarına sahtelenerek düzenlenmiş KKTC ön izin başvurusu belgelerini göstererek tedavüle sürdüklerini tespit ettiğini açıkladı.

Polis, yapılan soruşturmada söz konusu belgelerin Fazali Ala tarafından telefon aracılığıyla gönderildiğinin öğrenildiğini kaydetti. Fazali Ala ve mesele ile bağlantısı olduğuna inanılan Ali Akbar’ın Ercan Havalimanı’nda tespit edilerek tutuklandığını bildirdi.

Polis, Fazali Ala ile Ali Akbar’ın Girne’de birlikte kaldıkları evde yapılan aramada sahte ön izinler ve birçok belge bulunduğunu belirtti. Mesele kapsamında tutuklanan Kamber Ozan Arslan’ın suçla bağı bulunmadığı için serbest bırakıldığını açıkladı.

Polis, soruşturmanın zanlıların etki edeceği kısmının tamamlandığını, Muhammad Zeeshan, Usama Ehtesham Ahmad, Salman Khan ve Muhammad Umaır’ın ülkede yasal statüleri olmadığını belirterek tutuklu yargılanmalarını talep etti. Fazali Ala’nın çalışma izinli, Ali Akbar’ın ise beyaz kimlik sahibi olduğunu belirterek, bu iki zanlının uygun teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Şevket Gazi, Muhammad Zeeshan, Usama Ehtesham Ahmad, Salman Khan ve Muhammad Umaır’ın bir ayı aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesine karar verdi. Yargıç, Fazali Ala ile Ali Akbar’ın 50’şer bin TL nakit teminat yatırmalarına, her biri için birer kefilin 800 bin TL kefalet senedi imzalamasına, yurt dışına çıkışlarının yasaklanmasına ve haftada bir gün ıspat-ı vücut yapmalarına emir verdi.

Gündem Haberleri

Bir yılı aşkın süredir kaçak yaşıan zanlı 7 gün tutuklu kalacak
Hafta sonu sağanak yağmur ve yer yer fırtına bekleniyor
Maviş: Karma evliliklerden doğan çocukların hak mücadelesi AİHM gündemine alındı
Dinçyürek, Devlet Laboratuvarı inşaatında inceleme yaptı
"Hükümet yaşanan her krizin bedelini emekçilere ve dar gelirlilere ödetiyor"