Şehit Ayşe Ramadan askeri törenle defnedildi

Kayıp Şahıslar Komitesi tarafından Poli Baf'ta yapılan kazılar neticesinde kimlik tespiti tamamlanan Şehit Ayşe Ramadan bugün düzenlenen askeri törenle defnedildi. 

Kayıp Şahıslar Komitesi tarafından Poli Baf'ta yapılan kazılar neticesinde kimlik tespiti tamamlanan Şehit Ayşe Ramadan bugün düzenlenen askeri törenle defnedildi. 

Lefkoşa Türk Belediyesi Kabristanlığı'nda, İsmail Sefa Camiinde kılınan cenaze namazının ardından şehit Ayşe Ramadan, Ortaköy Şehitliğinde askeri tören ile ebediyete intikal etti. 

Törene, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İlker Görgülü, Kayıp Şahıslar Komitesi (KŞK) Kıbrıslı Türk üyesi Hakkı Müftüzade, bazı milletvekilleri, şehit aileleri, muharip dernekler katıldı. 

Saygı duruşu ve saygı atışı ile şehitliğe defnedilen şehit Ayşe Ramadan anısına konuşma yapan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, aileye, şehidin fotoğrafını ve tabutu örten KKTC ile TC bayraklarını takdim etti. 

Cumhurbaşkanı Tatar, KŞK’nın meşakkatli çalışmaları sonucu kimliği tespit edilen şehidi bugün ebediyete uğurladıklarını söyledi. 

Rum kurşunlarıyla şehit olan Ayşe Ramadan’a rahmet, ailesine başsağlığı dileyen Tatar, “Şehitlerimizi ne unuttuk ne de unutacağız” dedi. 

Kıbrıs Türk halkının bugünkü bağımsız ve onurlu yaşamını şehitlere borçlu olduğunu ifade eden Tatar, “Bu topraklar için, vatan için şehit oldular, şehitleri saygıyla aileleri minnetle anıyoruz. Mücadelemiz, KKTC devletini sonuna kadar yaşatmak; varlığımızı, şehitlerimize saygı ve birlik beraberlik içerisinde kutsal değerlere de sahip çıkarak sürdürmek görevimizdir” ifadelerini kullandı. 

Konuşmanın ardından şehit toprağa verildi ve dualar okundu. 

Gündem Haberleri

Bir yılı aşkın süredir kaçak yaşıan zanlı 7 gün tutuklu kalacak
Hafta sonu sağanak yağmur ve yer yer fırtına bekleniyor
Maviş: Karma evliliklerden doğan çocukların hak mücadelesi AİHM gündemine alındı
Dinçyürek, Devlet Laboratuvarı inşaatında inceleme yaptı
"Hükümet yaşanan her krizin bedelini emekçilere ve dar gelirlilere ödetiyor"