Sel felaketi “doğal afet” kapsamına alınsın

Sel felaketinin kabus yaşattığı dört bölgenin belediye başkanları, hasar tespit çalışmalarının henüz tamamlanmadığını ancak zararın çok büyük olacağını tahmin ediyor.

Sağanak yağışların kabusa dönüşerek insanları can evinden vurduğu sel felaketinin yaraları sarılmaya çalışılıyor.

Ülkemizi etkisi altına alan sağanak yağışlar nedeniyle başta Girne ve Lefkoşa bölgelerinde yaşanan sel felaketinde zarar gören yerlerdeki temizlik ve zarar tespit çalışmaları devam ediyor.

Yoğun yağışlar sonrası oluşan selde zarar gören ev, köprü, dere, yol, kümes ve mandıra gibi yerlerle ilgili bakanlıkların ve belediyelerin görevlendirdiği ekipler, hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor.

Sel felaketinde en çok zarar gören bölgelerin başında gelen Girne, Alsancak, Lapta, Dikmen ve Değirmenlik’te, belediyelerin iş makineleriyle ve vatandaşların da kendi çabalarıyla gerçekleştirdiği temizlik çalışmalarıyla, yaralar bir nebze de olsa sarılmaya başlandı.

Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ, Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi ve Değirmenlik Belediye Başkanı Ali Karavezirler, sel felaketiyle ilgili KIBRIS’a değerlendirmelerde bulundu.

En büyük zararı gören dört bölgenin belediye başkanları, Bakanlar Kurulu’nun en kısa zamanda toplanarak, yaşanan sel felaketini, “doğal afet” kapsamına alarak, vatandaşların zarar-ziyanının ödenmesini istedi.

 

Haberin devamı için tıklayınız.

Gündem Haberleri

Uyuşturucuyu iç çamaşırı ile çorapların içine saklayan zanlılar tutuklandı
Kız çocuğuna istismara 2 yıl 6 ay hapis cezası
Berova: Şans oyunları hizmetler vergisinden yaklaşık 62 milyon dolar (yaklaşık 2 milyar TL) gelir bekliyoruz
Polisten sürücülere direksiyondayken cep telefonu kullanmama uyarısı!
Türkiye genelinde birincilik Hakan Tazegül’ün