Seyahat acenteleri zor durumda

Döviz krizi, birçok sektörde olduğu gibi turizm sektörünü de kötü etkiledi. Bu yaz gelen turist sayısında beklenen rakama ulaşılamadı ve gelecek yaz sezonu için de beklentiler düşük

Ülkemizin en önemli ve gelir sağlayan sektörlerinden olan turizmi de döviz krizi vurdu.

Geride bıraktığımız yaz sezonunda beklenen turist rakamlarına ulaşılamadığı öğrenilirken, özellikle Türkiye ve İngiltere pazarlarında düşüş yaşandı.

Konu ile ilgili görüşlerini KIBRIS’a aktaran Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB) Başkanı Fethi Özboğaç, dövizin yükselmesi ile birlikte sıkıntıların başladığını, özellikle İngiliz pazarında yaşadıkları düşüşten olumsuz etkilendiklerini açıkladı.

Kıbrıs Turizm Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) Başkanı Erkan Kilim de, geçen senelerden kalan alacaklarını alamadıklarını, üstüne döviz krizinden kaynaklanan sıkıntılar da eklenince bazı seyahat acentelerinin batma noktasına geldiğini vurguladı.

Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı İsmet Esenyel ise, geride bırakmak üzere olduğumuz 2018 yılında, 2017 yılına oranla yüzde 3 kadar turist artışı yaşandığını ve sadece yabancı turist pazarında bazı ülkelerde azalmalar olduğunu söyledi.

Özboğaç: Turizm örgütü kurulmalı

Ülkemizin en önemli ve en fazla gelir getiren sektörünün turizm olduğunu hatırlatan KITOB Başkanı Fethi Özboğaç, döviz krizi ile birlikte krizden önce gereken yatırımlar ve planlamaların yapılmamasından dolayı bu halde olduklarını belirtti.

 

Haberin devamı için tıklayınız.

Gündem Haberleri

"Enflasyon rakamları piyasadaki pahalılığı yansıtmıyor"
Kamuda yetkili 5 sendika Maliye Bakanlığı'nda eyleme gidiyor
Erhürman-Holguin görüşmesi bugün gerçekleşecek
Meteoroloji Dairesi'nden Karada ve denizde fırtına uyarısı!
5 gün boyunca yer yer sağanak bekleniyor