"'Sosyal Sigortalar' tıkandı"

KTAMS,KAMUSEN ve HAKSEN Sosyal Sigortalar Dairesi'nde uyarı grevi ve basın açıklaması yaptı.

KTAMS,KAMUSEN ve HAKSEN Sosyal Sigortalar Dairesi'nde uyarı grevi ve basın açıklaması yaptı.

KTAMS ve KAMU- SEN'in ortak açıklama şu şekilde:

Yıllardan beri Sosyal Sigortalar Dairesinin yetersizlikleri konusunda yaptığımız uyarıların ısrarla dikkate alınmadığını görmekteyiz.

Covid-19 salgın süreci öncesinde kadrolu personel eksikliği nedeniyle iş yoğunluğuna cevap vermekte zorlanan Sosyal Sigortalar Dairesi çalışanları, Covid-19 salgın süreci ve sonrasında fedakarca çalışmaya devam etmiştir. Ancak Bakanlar Kurulunun günü birlik keyfi kararları sonrasında daire çalışanlarının yükü bir o kadar daha artmıştır.  Yıllardan beri yeterli sayıda Sosyal Sigorta memuru istihdamı yapılmayan Sosyal Sigortalar Dairesi iş yoğunluğundan dolayı artık tıkanma noktasına getirilmiştir.

Tıkanma noktasına gelen Sosyal Sigortalar Dairesinde, vatandaşlarımız hizmet almakta, çalışanlarımız ise hizmet vermekte zorlanmaktadır.  Buna bağlı olarak tükenmişlik yaşanmakta, sinirler gerilmekte ve istenmeyen olaylar meydana gelmektedir.

Seçimlik geçici işçi istihdamına yoğunlaşan UBP-HP hükümeti gerekli sayıda asıl sürekli kadro istihdamlarını zamanında yapmayarak daireyi kaosa sürüklemiştir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yöneticileri de daire işlemlerinde ciddi hatalara yol açabilecek iş yükünü yaratarak hem çalışanları hem de vatandaşları hatalı işlem riski altına sokmuştur.

Dairenin On-Line sistemi aktif kullanmasına rağmen, Covid-19 salgın sürecinde Bakanlar Kurulunun keyfi ve günü birlik kararları vatandaşların yığılmalarına neden olmaktadır. Vatandaşların yığılmaları karşısında yetersiz kalan Sosyal Sigortalar Dairesi binaları hem vatandaşlar hem de çalışanlar açısından çok ciddi salgın tehlikesi yaratmaktadır.

Yüz binden fazla kişiye hizmet veren Sosyal Sigortalar Dairesi gelmiş geçmiş hükümetler tarafından üvey evlat muamelesi görmüştür. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanları birçok kez söz vermelerine , hatta takvimlendirilmiş protokollere imzalar atmalarına rağmen yeni bina yapımı noktasında hiçbir icraat gerçekleştirilmemiştir.

UBP-HP hükümeti seçime yönelik popülist politikalara odaklanarak vatandaşların gerçek sorunlarından uzaklaşmıştır. Vatandaşların en yoğun hizmet aldığı dairelerin başında gelen Sosyal Sigortalar Dairesi her zamanki gibi ilgi bekliyor, icraat bekliyor. 

Gündem Haberleri

"KKTC’nin acil olarak reform ve tedbirlere ihtiyacı var"
58 paket köpek maması ve ziynet eşyası çalındı
Müsteşar Hüseyin Cahitoğlu 5 gün daha tutuklu kalacak
5 kaçak daha yakalandı
“Temel hedef, Kıbrıs sorununun çözümüdür”