Sucuoğlu: "Devlet bir hata yaptı, göz ardı etti"

Başbakan Faiz Sucuoğlu bugün Sınırüstü Yaşlı Bakımevine ziyaret ederek,  orada yaşanan durumla ilgili incelemelerde bulundu.

Ziyarette bakımevinde yaşayan vatandaşlarla da sohbet eden Başbakan Sucuoğlu, yaşanan durumla ilgili olarak " Devlet bir hata yaptı, göz ardı etti." dedi.

Vakfın özel bir kurum olması nedeniyle yetki karmaşası  yaşandığını belirten Sucuoğlu, " Yetki karmaşası nedeniyle insanlarımız ızdırap çekiyor. Soruşturma devam ediyor. Ne gerekirse en hızlı şekilde yapılması için hazırım" açıklamasında bulundu.

"HEMŞİRE ALINACAK"

Sucuoğlu,  Bakımevi için en az 4  hemşire gerektiğini gerekirse Maliye Bakanı'na yetki verilerek sınavda başarılı olup kadro nedeniyle alınamayan kişiler arasından görevlendirme yapılacağını belirtti.

Bakımevindeki pozitif hastalarla ilgili de açıklama yapan Sucuoğlu, durumu ağır olanların hastanede tedavi altın alınacağını diğerleri için ise şartların iyileştirilmesi için gereken çalışmanın yapılacağını açıkladı.

"YÖNETİM BELEDİYEYE DEVREDİLECEK"

Sucuoğlu ayrıca Pazartesi gününden itibaren gereken iyileştirmenin yapılması için bakımevinde yönetimin vakıflar ve belediyenin ortaklaşa yapacağını da ifade ederek, personel eksikliğinin giderilmesi için de ilgili Bakanlıkların yetkilendirileceğini söyledi.

Gündem Haberleri

Yüksekten düşen MD. Humayun Kabir hayatını kaybetti
Zeki Çeler: Biz Kimseyi ayırmadan, herkes için eşitlik istiyoruz
Esentepe'de traktör 7,20 metrelik araziye düştü
“Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Tasarısı” da masada: 5 yasa tasarısı görüşüldü
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı