Tabancayı kot pantolonuna gizledi

Girne’de meydana gelen “Kanunsuz Ateşli Silah İthal ,Taşıma ve Tasarrufu” suçlarından tutuklanan zanlı E.A. yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Girne’de meydana gelen “Kanunsuz Ateşli Silah İthal ,Taşıma ve Tasarrufu” suçlarından tutuklanan zanlı E.A. yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Ahmet Aşan olayla ilgili bulguları aktardı. Aşan, 14 Mart 2025 tarihinde saat 11.30 raddelerinde Girne Turizm Limanında, Girne Polis Müdürlüğü Cürümleri Önleme Şubesi ve Gümrük ve Rüsumat Dairesi Personelleri ile birlikte gerçekleştirilen ortak operasyonda, ülkeye gelen gemi içerisinde bulunan 61 BT 532 plakalı TIR ile KKTC’ye gelen zanlının yapılan üst aramasında giymekte olduğu kot pantolonun ön kısmına gizlenmiş vaziyette 1 adet seri numarası silinmiş Avusturya yapımı Glock marka 9 mm çapında tabanca ve 1 adet şarjörünü kanunsuz olarak taşıyıp tasarruf ettiğinin tespit edildiğini mahkemeye aktardı. Polis bahse konu tabanca ve şarjörün emare zapt edildiği ve zanlının suçüstü tutuklandığını söyledi.

Zanlının mahkemeye çıkarılarak, soruşturma amaçlı 3 gün ek süre alındığını kaydeden polis, bu süre içerisinde silahın balistik incelemeye gönderildiğini ifade etti.

Polis, zanlının soruşturmanın geri kalan kısmına etki edemeyeceğini ifade eden polis, ülkede kalıcı bağı bulunmadığını belirterek, tutuklu yargı talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Evren Mürsel, zanlının 45 günü aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Gündem Haberleri

"Enflasyon rakamları piyasadaki pahalılığı yansıtmıyor"
Kamuda yetkili 5 sendika Maliye Bakanlığı'nda eyleme gidiyor
Erhürman-Holguin görüşmesi bugün gerçekleşecek
Meteoroloji Dairesi'nden Karada ve denizde fırtına uyarısı!
5 gün boyunca yer yer sağanak bekleniyor