Talat: KKTC'nin ilanından görünürde hiçbir kazanım yok

KKTC'ye giden yol... 35 yıl sonra 15 Kasım 1983'ü anlatıyorlar

Kıbrıs Türk halkının KKTC'nin ilanından bir kazanımı olmadığını düşünen İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı döneminin, halkın yaşadığı sıkıntıları ortadan kaldırma çabalarıyla geçtiğini ve KKTC'ye yeni şartlarda çok ciddi hizmetler verdiğini söyledi.
   Talat, "'Kıbrıslı Türkler çözüm istemez' imajını biz yıktık" dedi.
   İkinci Cumhurbaşkanı Talat, Cumhuriyetçi Türk Partisi'nin (CTP) 15 Kasım 1983'te KKTC'nin kuruluşuna bu devletin ilanının çok iyi bir karar olması nedeniyle değil, "hayır" denirse kapatılacağı ve siyaset yapma imkanları kalmayacağı gerekçesiyle "evet" demek zorunda kaldığını söyledi.
   Talat, bağımsızlık ilanına, partideki oylamada kendisinin "hayır" dediğini ancak 15 evet, 14 hayır oyu ve oy çokluğuyla "evet" deme kararı alındığını kaydetti.

Haberin devamı için tıklayınız.

Gündem Haberleri

Arhun: KKTC asgari ücret toplumuna dönüşme yolundadır
Sevgül Uludağ, yarın düzenlenecek törenle son yolculuğuna uğurlanacak
"Kıbrıs’ta iki devlet gerçeği yok sayılarak kalıcı çözüm üretilemez"
Serdaroğlu: Asgari Ücret Saptama Komisyonu’nu derhal toplayın!
Açık artırmayla araç satışı yapılacak