Taşımacılar, taşımacılığın yürüyebilmesi için yüzde 78 artış istedi!

Yüksek enflasyon, artan maliyetler, toplu taşımacılık sektörünü de zora soktu. En son tarife düzenlemesinin 19 Eylül 2023’te yapıldığına dikkat çeken taşımacılar, taşımacılığın yürüyebilmesi için yüzde 78 artış istedi!

Yüksek enflasyon, artan maliyetler, toplu taşımacılık sektörünü de zora soktu. En son tarife düzenlemesinin 19 Eylül 2023’te yapıldığına dikkat çeken taşımacılar, taşımacılığın yürüyebilmesi için yüzde 78 artış istedi!

Bedavaya çalışmayacağız!.. Kar-İş Başkanı Fuat Topaloğlu, 15 aydır tarife düzenlemesi beklediklerine dikkat çekerek, tarifelerin bir an önce düzenlenmemesi durumunda dayanacak güçlerinin kalmadığını aktardı. Başkan, “Kimse bizden bedavaya çalışmamızı beklemesin.” dedi.

“Bu ülkede sadece memur yok”… Kar-İş Genel Sekreteri Zekai Gece, hayat pahalılığının bir yılda 3 kez maaşlara yansıtıldığına dikkat çekerek, “Bu ülkede sadece memur yok, özel sektörlü yok. Herkes alacak tabii ki artışını. Fakat taşımacının da alması gereken hak edişi verilmelidir.” ifadelerini kullandı.

Cepten yiyoruz!.. Girneliler Seyahat Direktörü Halil Akkılıç, Arzum Otobüsleri Sahibi Mustafa Behaettin ve Yedi Büyükkaya Direktörü Halil Güney de hükümetin ivedi şekilde harekete geçip, taşımacılığın önünü açması gerektiğini kaydetti. Taşımacılar artık ‘cepten yemeye’ başladıklarına söyleyip buna tepki gösterdi.

Gündem Haberleri

Bir yılı aşkın süredir kaçak yaşıan zanlı 7 gün tutuklu kalacak
Hafta sonu sağanak yağmur ve yer yer fırtına bekleniyor
Maviş: Karma evliliklerden doğan çocukların hak mücadelesi AİHM gündemine alındı
Dinçyürek, Devlet Laboratuvarı inşaatında inceleme yaptı
"Hükümet yaşanan her krizin bedelini emekçilere ve dar gelirlilere ödetiyor"