Ülkede haraç çeteleri cirit atmaya başladı. Yeni Bakış’ın elde ettiği bilgiye göre, meçhul bazı şahısların tehditle haraç topladıkları belirtilirken, polisin ise bundan habersiz olması düşündürücü.
Yeni Bakış
Ülkede her geçen gün suç oranlarında artış meydana gelirken, şimdi de haraç çeteleri cirit atmaya başladı. Yeni Bakış’ın elde ettiği bilgiye göre, ülkenin çeşitli bölgelerinde LH 009 plakalı araçla gezen bazı şahısların tehditle haraç topladıkları ifade ediliyor.
Haraç çeteleri arttı, polis tepkisiz
Ülkeye girişlerde yıllardır pasaport yerine kimlik kullanımına göz yumulması, her isteyenin elini kolunu sallayarak KKTC’ye gelmesine olanak tanıyor. Bu yöntem ise, zamanla ülkedeki suç oranlarının artmasına neden oldu. Ülkede yaşanan güvenlik zafiyeti zaman zaman polisin sivil otoriteye bağlanmasını da gündeme getirirken, Ada’nın kuzeyi, sayıları her geçen gün biraz daha artan farklı farklı ülke insanlarının karıştığı birçok suç çeşidiyle sarsılıyor. KKTC’nin bağımsız ve en güvenilir kurumu durumundaki yargıyı bile zaman zaman tehdit edebilme cüretini gösteren bazı şahısların bu davranışları karşısında ise, polis sessiz ve yetersiz kalıyor.
Polis önlem alacak mı?
Gazetemize ulaşan bazı kaynaklar, son günlerde LH 009 plakalı araçla gezen şahısların tehditle haraç topladıklarını, bu olay karşısında polisin bir an önce önlem alması gerektiğini belirtiyor.