Theodotou, 18 ay hapis yatacak

Metehan Sınır Kapısı’ndan üç ay önce ülkeye giriş yaparken tasarrufunda 11 gram kokain ve 2 gram hintkeneviri bulunan Theodotos Theodotou suçlu bulundu

Metehan Sınır Kapısı’ndan ülkeye üç ay önce giriş yaparken tasarrufunda 11 gram kokain ve iki gram hintkeneviri bulunan Theodotos Theodotou 18 ay hapis cezasına çarptırıldı.  

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Kanunsuz uyuşturucu madde (kokain ve hintkeneviri) ithal ve tasarrufu” suçlamalarıyla itham edilen sanık 4 suçlamayı da kabul etti.

Fadıl Aksun’un başkanlığında, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi ve Yargıç Temay Sağer’den oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin baktığı davanın dünkü karar oturumunda, KKTC Başsavcılığı adına Savcı Atilla Enver Etkin ve sanığın avukatı Emre Kadri hazır bulundu.

Dava kararını açıklayan Başkan Fadıl Aksun, sanığı, kendi ikrarı, sunulan olgu ve emareler ışığında, aleyhine getirilen davalardan suçlu bulup mahkûm ettiklerini açıkladı.

Fadıl Aksun, mahkemelerin yıllık faaliyet raporlarına göre, uyuşturucu suçunun son 10 yılda, 9 kez ağır ceza mahkemelerinin gündemini en çok meşgul eden suçlardan olduğuna işaret etti.

Haberin devamı için tıklayınız.

Gündem Haberleri

Evinde iki canlı mermi bulunan 19 yaşındaki zanlı teminatla serbest bırakıldı
Samedcan Küçük’ten 27 Eylül’den bu yana haber alınamıyor
Meclis’te karma oyun kaldırılması oy çokluğuyla kabul edildi
Zeki Çeler: TDP alternatif partidir, TDP halkın meclisteki sesi olacak
Üstel: Karma oyun kaldırılması halkın oy kullanmasını kolaylaştıracak