Ucu açık olmayan müzakere

Siyasi parti temsilcileri Kıbrıs sorunu kapsamında yürütülen müzakerelerde konuşulmayan bir şey kalmadığını ifade etti

Bir yandan New York’ta yürütülen üst düzey temaslar devam ederken diğer yandan ülke içerisindeki hareketlilik de hız kazanıyor. Ülke siyasi yaşamının şu anki öncelikli gündemi “Nasıl bir müzakere masası kurulmalı?”.
Siyasi parti temsilcilerinin bir kısmı federasyon temelli çözüm modeli ekseninde bir görüşmenin mümkün olmayacağını dile getirirken, bir kısmı da tek çözüm şeklinin federasyon olduğu görüşünde.

“MÜZAKERELERİN TEMELİ NET”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit müzakerelerin zemini ve temelinin açık ve net olduğunu söyledi.

Özyiğit, geçtiğimiz ay Kuzey ve Güney liderlerinin yaptıkları bir görüşmede uzlaşıya vardıklarını dile getirerek, bu uzlaşıyı şu şekilde anlattı:

 “Referans şartlarının kesinleşmesi için Bayan Lute’un adaya gelmesi ve taraflarla görüşerek referans şartlarını netleştirmesi sonrasında bu zeminden hareketle 3’lü daha sonra da 5’li bir görüşme masasısın oluşması.” 

“GÖRÜŞME AŞAĞI YUKARI BELLİ”

Geçici Özel Danışman Jane Holl Lute’un adaya gelerek her iki liderle de altı gün boyunca mekik diplomasisi yaptığını ifade eden Özyiğit, referans şartlarının yine kesinleştirilemediğini dile getirdi.

Özyiğit, gerek Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın partilere verdiği bilgiler, gerekse de Nikos Anastasiadis’in son açıklamalarından anlaşıldığı kadarı ile referans şartlarında 11 Şubat 2014 ortak açıklama metninde bugüne kadar varılan uzlaşılar ve Crans Montana’da sunulan çerçeve zemininde bir görüşmenin aşağı yukarı belirlenmiş olduğu

Haberin devamı için tıklayınız

Gündem Haberleri

“Neden yan baktın” tartışmasında Cem Sapmaz’ı bıçakla yaraladı
Atan: Elli yıldır elektrik sorununa çözüm bulunamadı
"Kıbrıs’ın kuzeyinde uygulanan yanlış politikalar nedeniyle asgari ücretin geçim ücreti haline getirildi"
Şenkaya: Şap hastalığı, insanlara hayvansal ürünlerden bulaşamaz
Yenicami muhtarı ve 10 kişi tutuklandı