Ülkelerinde de evli oldukları ortaya çıkıyor

Ülkede kayıt dışı yaşam ile mücadele ile birlikte trajik olayların da kapısı aralandı

Yapılan denetimlerde birçok insani suistimalin ve insan ticaretine varan işleyişin hayat bulduğunun görüldüğü iş yaşamında kayıt dışı aileler, terk edilen çocuklar da madalyonun diğer yüzünü oluşturuyor.

Gerek kayıt dışı yaşam nedeniyle mağdur olan çocuklar gerekse de ülkede öğrenci ya da çalışan olarak bulunan ancak daha sonra ülkeyi terk ederken çocuğunu istemeyerek bırakan kişilerin neden olduğu bebek terkleri de iç sızlatan bir boyuta geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, bebek terkleri ile ilgili “İleriki günlerde bizi çok tedirgin edici bir tablo bekliyor” derken, avukatların da kayıt dışı yaşamda özellikle 3. dünya ülkesi vatandaşlarından sömürülen kadınlar ve evlilik dışı hamileliklerde babanın gönüllü DNA yaptırmak istememesi durumunda yaşanan mağduriyetleri de yüksek sesle dillendiriyor.

Sosyal hizmet uzmanlarının tecavüz ve benzer olaylar neticesinde dünyaya gelen bebeklerin annelerin psikolojik durumlarının çoğu zaman el vermemesi nedeniyle terklerin yaşandığı söylemleri kulaklarda çınlarken, çeşitli sebepler nedeniyle terk edilen çocukların sayılarındaki artış da tedirginlik yaratan bir seviyeye ulaştı

 “ÜLKELERİNDE DE EVLİ OLDUKLARI ORTAYA ÇIKIYOR”

Kayıt dışı yaşamla mücadele kapsamındaki denetimlerde de ortaya çıkan vakalar olduğuna dikkat çeken Sucuoğlu, geçtiğimiz aylarda Güzelyurt’ta Kıbrıslı bir şahsın yanında kayıt dışı çalışan Vietnamlı bir kadından olan çocuğunu nüfusuna almamış olması ve kadının Vietnam’da başka biri ile evli olmasının trajik bir şekilde ortaya çıktığına işaret etti.

Haberin devamı için tıklayınız

Gündem Haberleri

“Neden yan baktın” tartışmasında Cem Sapmaz’ı bıçakla yaraladı
Atan: Elli yıldır elektrik sorununa çözüm bulunamadı
"Kıbrıs’ın kuzeyinde uygulanan yanlış politikalar nedeniyle asgari ücretin geçim ücreti haline getirildi"
Şenkaya: Şap hastalığı, insanlara hayvansal ürünlerden bulaşamaz
Yenicami muhtarı ve 10 kişi tutuklandı