“Umarım Özdemir Bakanım, bu toplanan paraları Karayolları için kullanmamıza fırsat verir.”

Kuzey Kıbrıs’ta araç plakalarında yeni döneme geçildi. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, plakaların artık açık artırma yöntemiyle satılacağını duyurdu.

Kuzey Kıbrıs’ta araç plakalarında yeni döneme geçildi. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, plakaların artık açık artırma yöntemiyle satılacağını duyurdu. Yeni sistemle birlikte talep gören plakalar, ilk gelen alıcıya satılacak ve plakaların sahibi, dilediği takdirde plakalarını başka bir araca taşıyabilecek.

Arıklı, yeni düzenlemenin ardından açık artırmaların büyük ilgi gördüğünü belirtti ve şunları söyledi:
“Umarım Özdemir Bakanım, bu toplanan paraları Karayolları için kullanmamıza fırsat verir.”

Yeni plaka formatı ise 2 harf + 3 rakam + 1 harf (örneğin AA 001 A) olacak. Önceki sistemde, aynı plakaya birden fazla talep olması halinde kura çekiliyordu. Ancak bu yeni sistemle birlikte, plaka alımı daha şeffaf ve rekabetçi bir hale geldi.

Bu değişiklikle hem sistem modernize edilmekte hem de kamuya ek gelir sağlanması hedefleniyor.

Gündem Haberleri

"Enflasyon rakamları piyasadaki pahalılığı yansıtmıyor"
Kamuda yetkili 5 sendika Maliye Bakanlığı'nda eyleme gidiyor
Erhürman-Holguin görüşmesi bugün gerçekleşecek
Meteoroloji Dairesi'nden Karada ve denizde fırtına uyarısı!
5 gün boyunca yer yer sağanak bekleniyor