Üstel: Cikla avını 15 Mart’a kadar uzatıyoruz

Başbakan Ünal Üstel, KKTC Avcılık Federasyonu Başkanı Tahir Saygıner ve yönetim kurulunu kabul ederek avcıların taleplerini değerlendirdi. Görüşmede, özellikle iklim değişiklikleri nedeniyle av sezonunda yaşanan zorluklar ele alındı.

Başbakan Ünal Üstel, KKTC Avcılık Federasyonu Başkanı Tahir Saygıner ve yönetim kurulunu kabul ederek avcıların taleplerini değerlendirdi. Görüşmede, özellikle iklim değişiklikleri nedeniyle av sezonunda yaşanan zorluklar ele alındı.

Avcıların, çifteli kuş olarak bilinen ve halk arasında “cikla” adı verilen türün ülkede 15 Mart’a kadar görüldüğünü belirtmesi üzerine, mevcutta 28 Şubat’ta sona eren cikla avının 15 Mart’a kadar uzatılması talebi gündeme geldi.

Başbakan Üstel, avcıların taleplerini dikkate aldıklarını belirterek talebi uygun bulduklarını ve bu talep doğrultusunda konunun Bakanlar Kurulu’nda görüşülerek gerekli yasal düzenlemenin hazırlandığını açıkladı. Üstel, hazırlanan düzenlemenin Cumhuriyet Meclisi’ne sevk edildiğini vurgulayarak, süratle Meclis gündemine alınması için komite üyelerine gerekli talimatın verildiğini ifade etti.

Başbakan Üstel, “İklim değişikliği nedeniyle avcılarımızın taleplerini yerinde bulduk. Yasal düzenlemeyi hızla geçirerek hedeflenen 15 Mart tarihine kadar cikla avının devam etmesini sağlayacağız” dedi.

KKTC Avcılık Federasyonu Başkanı Tahir Saygıner ise hükümetin avcı camiasının sorunlarına kayıtsız kalmadığını vurgulayarak, yeni yasa tasarısının hazırlanması sürecindeki yapıcı yaklaşım nedeniyle Başbakan Üstel’e teşekkür etti.

Yapılacak düzenlemeyle birlikte cikla avının 15 Mart’a kadar uzatılması beklenirken, avcı camiası kararı memnuniyetle karşıladı.

Gündem Haberleri

Bir yılı aşkın süredir kaçak yaşıan zanlı 7 gün tutuklu kalacak
Hafta sonu sağanak yağmur ve yer yer fırtına bekleniyor
Maviş: Karma evliliklerden doğan çocukların hak mücadelesi AİHM gündemine alındı
Dinçyürek, Devlet Laboratuvarı inşaatında inceleme yaptı
"Hükümet yaşanan her krizin bedelini emekçilere ve dar gelirlilere ödetiyor"