Vakıflar İdaresi yöneticilerine istifa çağrısı yapıldı

Kıbrıs Vakıflar ve Din İşleri Dairesi Emekliler Derneği, devlete ve toplumun her kesimine yardım eden Vakıfların yardım talep edecek duruma getirildiğini savunarak, yöneticileri istifaya çağırdı.

Kıbrıs Vakıflar ve Din İşleri Dairesi Emekliler Derneği, devlete ve toplumun her kesimine yardım eden Vakıfların yardım talep edecek duruma getirildiğini savunarak, yöneticileri istifaya çağırdı.

Derneğin yazılı açıklamasında, Vakıflar İdaresi’nin emeklilerin maaşlarını ödeyemeyecek duruma geldiği ve ödemelerin devlete aktarılmaya çalışıldığıyla ilgili iddialar dile getirildi.

Kurum yöneticilerini vakıf ruhunu bilmemek, Vakıflar İdaresi’nin misyon ve vizyonunu özümsememek, yandaş ve partililerine menfaat sağlamakla suçlayan dernek yönetimi açıklamasında şunlar kaydedildi:

 “Vakıflar İdaresi, geçmişte olduğu gibi yardım yapar, yardım talep etmez. Bu tarihler boyu böyle olmuştur ve bundan sonra da böyle devam etmelidir. Bunu bilmeyen ve anlamak istemeyen yöneticilerin görevde olması abesle iştigaldir. Doğru olan bahse konu yöneticilerin derhal istifa etmeleridir.”

Gündem Haberleri

Ekinci: Zorunlu askerlikte Güney Kore modelini tartışmalıyız
Lefkoşa Dr. Fazıl Küçük Bulvarı pazar günü trafiğe kapatılacak
"40 bin TL’lik ödemeler 15 Kasım’dan önce, 13. maaşlar 20 Aralık’a kadar yapılacak"
Türkiye Cumhuriyeti’nden Kayıp Şahıslar Komitesi’ne 100 bin dolarlık katkı
Arıklı: YDP bir defaya mahsus nisaba destek verecek