Vücudunun yüzde 65'i yanan atlet Turia'nın inanılmaz yaşam öyk

2011 yılında geçirdiği kazadan sonra vücudunun büyük bir bölümü yanan Turia Pitt, hırsı ve özgüveni ile hepimize örnek oluyor...

Turia Pitt'in kaderi 2011 yılında katıldığı Batı Avustralya eyaletinde düzenlenen Kimberley Ultra Maraton'unda değişti. Maraton esnasında çalılıkta bir yangın çıktı. Ve bu yangından sırasında Pitt'in vücudunun yüzde 65'i yandı.

Gerçirdiği kazadan sonra eski halinden eser kalmayan genç atlet, verdiği bir röportajda yaşadığı üzücü olayın etkilerini üstünden atmakta epey güçlük yaşadığını anlattı.

Yangında gördüğü zarar nedeniyle katıldığı maratonun organizatörlerine dava açan Turia Pitt, bu davadan 10 milyon dolara yakın bir tazminat kazandı.

Öncesinde yaptığı yarı zamanlı modellik ile de para kazanan Turia, tüm bu yaşadıklarından sonra başta her şeyini kaybedeceğini düşündü. Ancak ailesi ve erkek arkadaşı Michael Huskin onu hiç yalnız bırakmadı.

Sevgilisi ve ailesinin desteği ile çabuk toparlanan Pitt, kadınlardan oluşan bir yardım kuruluşuna katıldı ve gönüllülük işlerinde çalışmaya başladı.

Özgüveni ve cesareti ile kısa zamanda ön plana çıkmaya başlayan Turia, Avustralya'nın ünlü kadın dergisi Women Weekly'e 2014 yılında kapak oldu.

Dergiye kapak olduktan sonra birçok kişiden destek alan Turia, yaşadığı bu mutluluktan sonra hikâyesini ulaşabildiği herkese anlatmak istiyordu. Bunun için geçen sene yapılan Miss Australia Güzellik Yarışmasının kampına da gitti ve adaylarla görüştü. Pitt'in kendisi de aynı yarışmaya 2007 senesinde katılmıştı.

Kendine olan güveni her geçen gün artan Turia, çalıştığı yardım kuruluşu ile sekiz günde 95 km yol kat edip çin Seddi'nde yürüdü. Uzun yürüyüş sırasında sık sık burun kanaması, mide bulantısı, boğaz ağrısı ve yorgunlukla mücadele etmesi gereken Pitt, ekibi ile birlikte 200 bin dolar bağış toplamayı başardı. Bağış, estetik ameliyat olması gereken ancak mali durumu yetmeyen insanlar için fona aktarıldı.

Pitt'in sevgilisi Micheal Hoskin, her şeye rağmen sevgilisini güzel buluyor. çift geçtiğimiz günlerde nişanlandı ve evlenmeye hazırlanıyordu.

Gerçek güzellik anlayışını değiştirmek isteyen Turia, şimdiden birçok insanın rol modeli olmaya başladı. Billboard güzelliğini kendinde göremeyen bu nedenle hayattan soyutlanan insanlara en güzel örneklerden biri Turia Pitt, ruhunun güzelliği ile prenseslere taş çıkartıyor.

1/10