WhatsApp'ın Android beta sürümü güncellendi. Böylece WhatsApp'ın sürüm numarası 2.18.32 oldu. Bununla birlikte bazı yeni özellikler de açığa çıktı. WhatsApp ekibi bu güncellemeyle birlikte hangi özellikleri kaldırdı? Hangi özellikleri uygulamaya ekledi? Birlikte neler olduğunu öğrenelim.
WHATSAPP MAĞAZASI
WhatsApp'a çıkartmaların (Stickers) geldiğini biliyoruz. Daha önce bu konuyla ilgili detayları sizinle paylaşmıştık. Android beta sürümünde çıkartmaların indirilmesini sağlayan WhatsApp Store yani mağaza var.
Gelecekte çıkartmaların olduğu WhatsApp Mağazası'nı açabileceğiniz düğme olacak. "+" düğmesine dokununca mesajlaşma ekranında çıkartma paketlerinin olduğu bu mağaza ekran görüntüsündeki gibi görünecek.
Bu ekran görüntüsünde ise tüm çıkartma paketleri görülüyor.
Tabii ki indirilen sticker'lar yani çıkartmaları istediğiniz gibi sıralayıp, istediğinizi silebileceksiniz.
Şunu da belirtmekte yarar var, bu özellik halen geliştirilme aşamasında ve henüz mevcut değil. Daha test ediliyor ve sonraki bir güncellemede belki aktif edilebilir. Gerçi başka bir kaynak yeni güncellemeyle birlikte çıkartmaların tüm kullanıcılara sunulacağını iddia etti.
İŞLETME HESABI
Eğer bir şirketin, işletmenin resmi hesabı ile WhatsApp sohbeti başlattığınızda, WhatsApp mesajların uçtan uca şifrelendiğini bildirecek.
Bununla birlikte işletme, başka bir şirket aracılığıyla da mesajları ve çağrıları yönetebilir.