"Ya Sunat Atun, yada hükümet"

Başbakan Faiz Sucuoğlu hükümetin istifasını sunmasının ardından Haber Kıbrıs’a özel bir açıklama yaptı.

Başbakan Faiz Sucuoğlu hükümetin istifasını sunmasının ardından Haber Kıbrıs’a özel bir açıklama yaptı.

Sabah saatlerinde Maliye Bakanı Sunat Atun’un görevden alınma yazısını Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a sunduğunu anlatan Sucuoğlu, Tatar’ın kararı onaylamaması üzerine akşam saatlerinde hükümetin istifasını sunduğunu “Ya bizi görevden al ya da Sunat Atun’u” dediğini aktardı.

Hükümetin istifa kararının net bir karar olduğunun altını çizen Sucuoğlu “Karar Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ındır” ifadelerini kullandı.

Başbakan olarak çalışma arkadaşlarını kendisinin seçeceğine dikkat çeken Sucuoğlu “Hükümet ortaklarım ile kapsamlı bir değerlendirme yaptım. İstifa kararında tavrımız nettir. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ya bizim istifamızı onaylar ya da Sunat Atun’un görevden alma yazısını” dedi.

Gündem Haberleri

Yüksekten düşen MD. Humayun Kabir hayatını kaybetti
Zeki Çeler: Biz Kimseyi ayırmadan, herkes için eşitlik istiyoruz
Esentepe'de traktör 7,20 metrelik araziye düştü
“Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Tasarısı” da masada: 5 yasa tasarısı görüşüldü
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı