Yatak odanızda neden alçak yatak kullanmalısınız

Yatak odası evimizin en özel, en konforlu ve kendimizi huzurlu hissettiğimiz alanlardan biridir.

Yatak odası evimizin en özel, en konforlu ve kendimizi huzurlu hissettiğimiz alanlardan biridir. Yatak odası dekorasyonunun da en önemli noktası tabi ki yataktır. Sağlıklı bir uyku için sağlıklı bir yatak şart bu yüzden son zamanlarda ön plana çıkan yer herkesin ilgisini çekiyor. Peki, yatak yatak odanızda neden yer yatağı kullanmalısınız?

Modern bir dekorasyon ortaya çıkar: Yatak odanıza şık, modern ve ferah bir görünüm kazandırmak istiyorsanız, yer yatakları tam size göre. Eğer henüz yere yakın yatmaya hazır değilseniz, istediğiniz modern görünümü yakalamak için, işe yatağınızın baş ucunu kaldırmakla başlayabilirsiniz.

Sıcak bir atmosfer yaratır: Özellikle bu soğuk günlerde iç mekanlarda daha çok zaman geçirmeye başladık. Dolayısıyla yaşam alanlarımızın da bir o kadar sıcak ve keyifli olmasını istiyoruz. Yumuşacık yastıklarla ve kalın battaniyelerle örtülü bir yer yatağı, aradığınız sıcak ve samimi atmosferi en iyi şekilde sağlayacaktır.

Sizi güvende hissettirir: Yer yatakları, yere daha yakın olmasıyla sizi güvende hissettirir. Zemine yakın uyumak, özellikle anksiyeteyle savaşanlar ve bu yüzden uyku problemi çekenler için oldukça etkili çözüm yöntemlerinden biri.

Odanızda yer açar: Yer yatakları aynı zamanda odanızda ekstra alan kazanmanızı da sağlar. Geleneksel iskelete sahip yataklar, yatak odanıza hantal ve ağır bir hava katabilir. Ancak yer yataklarının çok daha “hafif” bir hissi vardır. Odanızda yer kaplamayacak bir atmosfer yaratır.

Daha rahat temizlenir: Geleneksel yatak çerçeveleri, yatak altında ve çevresinde kir tutmaya müsaittir. Ağır bir iskelete sahip olmadığı için daha rahat hareket ettirilebilir olması ve daha az yer kaplaması sayesinde yer yataklarının etrafı, çok daha kolay temizlenebilir.

Minimalizmi sevenler için idealdir: Eğer siz de son yılların yaşam stili trendlerinden biri olan minimalizme ilgiliyseniz ve bu yaşam stilini hayatınıza yavaş yavaş adapte etmek istiyorsanız, yatağınızı yere yaklaştırmak sizin için ilk adım olabilir.

Küçük ve dar odanızı daha geniş gösterir: Bazı dekorasyon hileleriyle küçük ve dar alanları çok daha geniş ve ferah gösterebilirsiniz. Yatak odanızda yer yatağı tercih ederek bu yöntemi sağlayabilirsiniz. Özellikle tavanlarınızı olduğundan çok daha yüksek gösterebilirsiniz.

1/8