Yazık oldu!

Geçitkale’deki tarihi un değirmeni bakımsızlıktan yıkıldı.

Dünya’nın birçok ülkesinde eski dönemlerde kullanılan birçok şey elden geçirilerek  turizmin hizmetine sunulurken bu uygulama ülkemizde tam tersi çalışıyor. 

Ülkemizde ise geçmişte kullanılan ancak teknolojiye yenik düşerek işlevini yitiren  Geçitkale’deki tarihi un değirmeni bakımsızlıktan yıkıldı. 

Turizme kazandırılabilinirdi

Geçmişte bölge halkına hizmet veren bu değirmen daha sonra karlı olmaktan çıkınca kapatıldı ve kaderine terk edildi. Günümüzde un değirmenin bulunduğu binanın tavanı çökmüş, içerisinde otlar bitmiş, duvarları yıkılmış, kısacası tam bir harabe görüntüsünü andırıyor. Bu denli tarihsel değere sahip bir binanın ise restore edilerek turizmin hizmetine sunulmaması büyük bir eksiklik olarak nitelendiriliyor.

 

Gündem Haberleri

Kocasını öldüren kadın ömür boyu hastanede tutulacak
Eski sevgilisinin evini kundaklayan zanlı teminata serbest bırakıldı
28 yaşında yaşamına son verdi
Üstel: Kıbrıs Türk halkı tehditlerle, silahlanmayla ve tarihi çarpıtan söylemlerle haklarından vazgeçirilemez
“Su geçirmez kapılar açıktı”