YDP, kadınları ortak mücadeleye çağırdı

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Kadın Kolları Başkanı Nurcan Çiftçi, kadınları elde ettikleri hakları kolayca kaybetmemeleri için ortak mücadeleye çağırdı.

Çiftçi yazılı açıklamasında, Türk kadınına medeni ülkelerden çok daha önce çağdaş haklar veren Türkiye Cumhuriyeti Medeni Kanunu’nun 4 Ekim 1926’da TBMM’de kabul edildiğini, bununla birlikte kadınların sosyal hayatın içinde bir birey olarak yerini aldığını söyledi.

Kadınların bugün elde ettiği hakları kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya olduklarını, erkek egemen anlayışın kadınları tekrar orta çağ karanlığına sürükleme peşinde olduğunu dile getiren Çiftçi, Atatürk’ün kadın haklarına verdiği öneme değindi.

Gündem Haberleri

Kocasını öldüren kadın ömür boyu hastanede tutulacak
Eski sevgilisinin evini kundaklayan zanlı teminata serbest bırakıldı
28 yaşında yaşamına son verdi
Üstel: Kıbrıs Türk halkı tehditlerle, silahlanmayla ve tarihi çarpıtan söylemlerle haklarından vazgeçirilemez
“Su geçirmez kapılar açıktı”