Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında “TC-KKTC Ekonomik ve Mali Ekonomik Protokolü”nün imzalanıp imzalanmayacağı tartışmalarına son noktayı Başbakanlık Müsteşarı Berkan M. Tokar koydu. Tokar, protokolün yüzde 99 oranında tamamlandığını söyleyerek, spekülasyonlara kulak verilmemesi çağrısı yaptı.
“Ufak rötuşlar kaldı”
Türkiye ile KKTC heyetleri arasındaki teknik çalışmaların yapıldığını, protokol metninin tamamlanmış noktaya geldiğini vurgulayan Tokar, protokolün mayıs ayı içerisinde imzalanacağını kaydetti.
Tokar, “Protokol yüzde 99 oranında bitti. Ufak tefek rötuşlar kaldı. Bunlar da halledildikten sonra imzaya hazır hale gelecektir” dedi.
“Spekülasyon”
Protokolün içeriği bilinmezliğini sürdürürken, çeşitli çevrelerin özelleştirme, maaşlardan kesinti, kırpma veya ödeneklerin durdurulması gibi eleştirilerine yönelik ise Tokar, “Protokol tamamen bitmiş değil, metin net olarak ortaya çıkmış, açıklanmış değil, o nedenle bu tür spekülasyonları bu aşamada yapmak doğru değil”ifadelerini kullandı.