Zaroğlu ve Yıldız’a dava tebliğ edilecek

Sosyal medya üzerinden, CTP Milletvekili Doğuş Derya’ya yönelik hakaret içerikli yazılar yazdıkları iddiasıyla aleyhlerine ‘cinsel saldırı’ davası getirilen 6 kişiden 4’ü dünkü duruşmada hazır bulunurken, 2’si mahkemede olmadığı için dava ertelendi.

Emine UYSAL

Sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden, 16 Aralık 2014’te Meclis’te yaptığı konuşma üzerine CTP Milletvekili Doğuş Derya’ya yönelik hakaret içerikli yazılar yazdıkları gerekçesiyle, haklarında ‘cinsel saldırı’ davası getirilen 6 kişiyle ilgili dava dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nin gündemine getirildi.

Aleyhlerine dava getirilen Latif Akça, Kenan Akın, Ali Tekin ve Kemal Çakırgöz, mahkemede hazır bulunurken, kendilerine ceza davasıyla ilgili dava tebliğinde bulunulmayan Bertan Zaroğlu ile Rifat Yıldız mahkemeye gelmedi.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar’ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı Behrat Mavioğlu, Bertan Zaroğlu ve Rifat Yıldız’a dava tebliğinde bulunulabilmesi için davanın ertelenmesini talep etti.

Facebook üzerinden, “Abi, bunu kadınlar da sevmez zaten” yazan Latif Akça, avukatı Erinç Cemal aracılığı ile bu cümlenin cinsel saldırı suçu içermediğini savundu.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, davayı ileri bir tarihe erteledi.

Hataylılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Bertan Zaroğlu, sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden, 16 Aralık 2014’te, CTP Milletvekili Doğuş Derya’ya yönelik hakaret içerikli yazılar yazmasıyla ilgili açılan davada, hafta içinde toplam 60 bin TL tazminat ve dava masrafı ödemeye mahkum edilmişti.

Gündem Haberleri

"Enflasyon rakamları piyasadaki pahalılığı yansıtmıyor"
Kamuda yetkili 5 sendika Maliye Bakanlığı'nda eyleme gidiyor
Erhürman-Holguin görüşmesi bugün gerçekleşecek
Meteoroloji Dairesi'nden Karada ve denizde fırtına uyarısı!
5 gün boyunca yer yer sağanak bekleniyor