Bu gidişat hayra alamet değil

Vatandaş, ülkedeki işsizler ordusunun her geçen gün biraz daha büyüdüğüne dikkat çekerek, bunun tehlikeli bir gidişat olduğunu belirtti

Ülkedeki sorunların başını işsizlik çekiyor diyen vatandaş, gelişmiş ülkelerde ilgili kurumların hangi alanda eğitimli insana ihtiyaç olduğu yönünde vatandaşların bilinçlendirildiğini ifade etti. “KKTC’de bilinçlendirilme olmaması nedeniyle belli başlı bölümlerde yığılma yaşıyoruz” diyen vatandaş, devletin bu konuya bir çözüm getirmesinin şart olduğunu söyledi. Vatandaş, öğrencilerin ticari zekâ karşısında bilinçsizce yönlendirildiğini vurguladı. Vatandaş, bu durum karşısında üniversitelerin kalitesinin tartışmaya açık olduğunu belirtti. Mezun olacak gençlerin daha fazla işsizler kervanına katılmasını istemeyen vatandaşlar, devletin belli başlı bölümlere başvuru yapılmaması yönünde gençleri bilinçlendirmesi gerektiğini söyledi.

 

Vatandaş ne dedi?

Ali Lefkoşalı: Genç beyinlerimiz ülkeden göç etmek zorunda kalacak

“Ülkede işsizlik had safhadadır. İşsizlikle ilgili çözümü bulacak olan tek makam da  hükümettir. Ülkede iş sahalarının azlığı nedeniyle birçok problemle karşılaşmaktayız. Bu konu deyim yerindeyse ülkede bir kargaşa yaratmıştır. Üniversitelerden mezun olan gençlerimiz ülkede iş olanağı bulamaması karşısında göç etmek zorunda kalacak. İş olanaklarımızın düzelebilmesi için devletimizin sınır kapılarında gerekli denetlemeyi yapması, aynı zamanda gençlerimizi özel sektörlere teşvik etmemiz gerekmektedir.”

Haberin devamı için tıklayınız.

Röportaj Haberleri

Mevcut İhale Yasası ’ Usulsüzlüğe" açık!
Polis Genel Müdürlüğü, yangınlarına karşı halkın dikkatli olmasını istedi
Poşet dolmuyor tencere kaynamıyor
“Her an taksiye binecek paramız yok”
“Zam yaptık demek bu kadar mı zor?”