1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. “Zam yaptık demek bu kadar mı zor?”
“Zam yaptık demek bu kadar mı zor?”

“Zam yaptık demek bu kadar mı zor?”

KIB-TEK tarafından 1 Nisan’da ‘Kontrol Sizde’ sloganıyla başlatılacak üçlü tarife vatandaşı ikna etmedi

A+A-

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) tarafından 1 Nisan itibarıyla başlatılacak ‘Kontrol Sende’ tarifesini, bütün getiri ve götürüleriyle KIBRIS Gazetesi’ne değerlendiren yurttaşlar, ilgili uygulamadan hiçbir şey beklemediklerini söyledi. İndirime denk gelen periyodun, zaten herkesin yattığı veya yatmaya hazırlandığı dönemlere denk geldiğini söyleyen vatandaşlar, “Nasıl düşündülerse artık, indirimli tarifeyi ‘kimsenin evde olmadığı’ zamana denk getirmişler. En pahalı tarife de elektriğin en çok tüketildiği saatlerde. “Yüzde 20 zam yaptık” diye alenen söylemek bu kadar mı zordu?” ifadeleriyle, üçlü tarifeyi eleştirdi.

“Uyumayacağız yani? Bütün gece çamaşır yıkanacak, bunlar asılacak ve kurutulacak öyle mi? Peki ertesi sabah işe nasıl gidilecek? Zammı kamufle etmek için küçük durumlara düşmesinler. Gaz lambasına mı dönelim?” şeklinde serzenişte bulunan vatandaşlar, “Yapılan işleri halka cazip gösterebilme hamleleri bunlar. ‘Çaktırmadan’ zam yapıyorlar işte” diyerek, söz konusu indirimin, yapılan zamma yönelik bir ‘kamuflaj’ olduğunu iddia etti.

KIB-TEK tarafından açıklanan ‘çoklu tarife’ye göre hafta içi 07.00-17.00 periyodunda kWh başına 0,9873 TL, 17.00-22.00 aralığında 1,2908 TL, 22.00-07.00 döneminde 0,6508 TL; hafta sonu ise 17.00-22.00 arasında 1,2708, 00.00-07.00 döneminde 0,6308 TL ödenirken; diğer periyotlarda fiyatlandırma sabit kalacak.

Vatandaş ne dedi?

İlayda Altuh:

Mağdur olmamız için herkes ellerinden geleni yapıyor. O indirimi de yapmasaydılar bari.

Zeynep Kızılgül:

Diğer dilimlere yapılan zamdan sonra, 22.00 sonrası yapılan indirimin de bir anlamı kalmadı zaten.

 

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.