“KKTC’de işler torpil ve rüşvetle yürüyor”

Yeni Bakış’a konuşan vatandaş, ülkede torpil, adam kayırma, rüşvet ve sistemsizliğin dik alasının yaşandığını vurguladı.

Vatandaş: “Ülkede ne ararsanız var. Adalet ve sistemde gerçekten ciddi problemler var. Partizanlık, adam kayırma had safhada. Rüşvet birebir gözümüzle göremediğimiz ancak söylemsel olarak zaman zaman gördüğümüz bir olay. Bu kadar adaletsizliğin olduğu yerde rüşvet de yok diyemeyiz gibime geliyor”

“KKTC’de torpil de rüşvet de var. Adam kayırma, eşe dosta, tanıdığa torpil sağlama hep bizim ülkemizde. Artık neredeyse doğru giden bir şey yok gibi. Her şey sarpa sarmış durumda ülkede. Ülkenin her kurumunda bir torpil var. Kimin arkası sağlamsa yüksek yerlerde bir tanıdığı varsa olmayan işi yok. Herkes her işini torpil, rüşvetle halleder hale geldi. Adalet yok”

“Adaletsiz ve sistemsiz bir yapıda yaşıyoruz maalesef. Ülkede torpil de adam kayırma da rüşvet de var. Torpiliniz yoksa hiçbir yerde ekmek yok size artık. Torpil olmadı rüşvet var. Yani ülkede yok yok her şey var. Dayınız yoksa arkanızda, sağlam değilse dayandığınız arkanız hiçbir işiniz yürümez memlekette”

“Ülkede artık her iş torpil ve rüşvet, adam kayırmayla döner oldu. Tanıdığınız birileri varsa en güzel işe de sahip olursunuz, en rahat hayatı da yaşarsınız. Tanıdığınız yoksa hiçbir işiniz doğru dürüst yürümez. Hep bir kolaya kaçma hep bir adaletsizlik var ülkede. Her alanda artık böyle”

 

Haberin devamı için tıklayınız.

Röportaj Haberleri

Mevcut İhale Yasası ’ Usulsüzlüğe" açık!
Polis Genel Müdürlüğü, yangınlarına karşı halkın dikkatli olmasını istedi
Poşet dolmuyor tencere kaynamıyor
“Her an taksiye binecek paramız yok”
“Zam yaptık demek bu kadar mı zor?”