1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 100’er bin TL’lik teminatla serbest kaldılar
100’er bin TL’lik teminatla serbest kaldılar

100’er bin TL’lik teminatla serbest kaldılar

Güney’den ülkemize kullanımlarındaki aracın hava filtresi içerisinde gizlice tabanca sokmaya çalışan zanlılar mahkemeye çıkarıldılar

A+A-

Güney Kıbrıs’tan ülkemize kullanımlarındaki aracın hava filtresi içerisinde gizlice tabanca sokmaya çalışan Ünal Mertli Demir, Kaan Yurday ve Durmuş Kurşini, dün teminat maksatlı mahkeme huzuruna çıkarıldı. 

Mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru Aygün Karagil, olayla ilgili bulguları aktardı. Karagil, 5 Aralık 2018 tarihinde saat 15.00 raddelerinde Lefkoşa’da, Kermiya Kara Giriş Kapısı’nda bir polis ekibince TNN 613 plakalı araçta yapılan arama neticesinde Bostancı’da sakin Kaan Yurday'ın yardımı ve yönlendirmesi ile Lefkoşa’da sakin Ünal Mertli Demir ve İskele’de sakin Durmuş Kurşini Güney Kıbrıs’a geçerek, orada gizlenmiş vaziyette olan SİG SAUER P 225 made in Germany ibareli kurusıkıdan bozma 7.65 mm çapında tabanca şarjörünü ve 3 adet 7.65 mm çapındaki canlı mermiyi alarak konu aracın motor kısmına hava filtresi içerisine KKTC'ye giriş yaptıkları esnada suçüstü tespit edilerek tutuklandıklarını mahkemeye aktardı. Karagil, zanlıların evinde kanunsuz herhangi bir şey bulunamadığını belirtti.

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.