1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü davasında karar çıktı
15 Temmuz Şehitler Köprüsü davasında karar çıktı

15 Temmuz Şehitler Köprüsü davasında karar çıktı

15 Temmuz Şehitler Köprüsü davasında 72 sanık ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıldı.

A+A-

15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında 34 kişinin hayatını kaybettiği, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki olaylara ilişkin 133'ü tutuklu 143 sanığın yargılandığı dava karara bağlandı.

Davayı karara bağlayan mahkeme, aralarında tutuklu sanıklar eski Yarbay Turgay Ödemiş ve eski Binbaşı Ahmet Taştan'ın da bulunduğu 72 sanığı 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırdı.

Mahkeme, 22 sanığa 'Anayasal düzeni ortadan kaydırmaya teşebbüse yardım' suçundan 17 yıl yedişer ay,  5 sanığa da aynı suçtan 15'er yıl hapis cezası verdi.

Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'un öldürülmesine ilişkin 12 sanığı 'kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptıran mahkeme, ayrıca bazı vatandaşların şehit edilmesine ilişkin birçok sanığı da aynı cezaya mahkum etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.