1. HABERLER

  2. SPOR

  3. 15 yaşındaki Coco Gauff, son şampiyon Naomi Osaka'yı eledi
15 yaşındaki Coco Gauff, son şampiyon Naomi Osaka'yı eledi

15 yaşındaki Coco Gauff, son şampiyon Naomi Osaka'yı eledi

Avustralya Açık tenis turnuvasında son şampiyon Naomi Osaka, Coco Gauff'a elendi. 22 yaşındaki Naomi Osaka, bir önceki turnuvanın şampiyonuydu. 15 yaşındaki Coco Gauff ise son şampiyonu yenerek turnuvada finale kadar yürüyebileceğinin sinyallerini verdi.

A+A-

Avustralya Açık'ta Coco Gauff bir sürprize imza atarak son şampiyon Naomi Osaka'yı eledi. Maçı 2-0 kazanan 15 yaşındaki tenisçi, turnuvanın başında

"Ödevlerimi bırakıp geldim. Yapmam gereken ödevlerim var, burada bazen onlarla da ilgileniyorum" diyerek sempati toplamıştı.

Gauff, Osaka'yı eleyerek 4. tura yükseldi. Maç sonunda "İki yıl önce Küçükler kategorisinde ilk turda elenmiştim. Şimdiyse buradayım. Bu çılgınca. Rod Lover Arena'da olduğuma inanamıyorum" dedi.

Ayrıca, Gauff, maçın oynandığı tesislere isminin verildiği efsane tenisçi Rod Laver'le de konuşmak istediğini fakat utandığını söyledi.

 

    Rod Laver'den cevap geldi

    Rod Laver'den cevap geldi

     

    Coco Gauff, Rod Laver Arena'da Rod Laver açıklamasının ardından efsane tenisçiden cevap aldı.

    81 yaşındaki efsane, Twitter hesabından Coco Gauff'u etiketleyerek, "Selam Coco. Bu akşamki inanılmaz zaferin için tebrikler. Ben de seninle tanışmayı isterim" dedi.

    İlklere imza atıyor

    İlklere imza atıyor

     

    Gauff eğer turnuvayı kazanırsa kazanan en genç oyuncu olacak. Şu anda turnuva tarihinin en genç kazananı 16 yıl 4 aylık yaşıyla İsviçreli Martina Hingis. Gauff'un diğer ilkleri şöyle:

    • Dünya sıralamasında ilk 100’e giren en genç tenisçi
    • Wimbledon’da elemeleri geçip ana tabloya katılan en genç tenisçi
    • 15 yıl sonra WTA şampiyonluğu yaşayan en genç isim

    HABERE YORUM KAT

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.