1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "1500 TL katkıyı ödemeye hazırız"
"1500 TL katkıyı ödemeye hazırız"

"1500 TL katkıyı ödemeye hazırız"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Balanı Faiz Sucuoğlu, Haber Kıbrıs Web TV’de “Markaj” programında Ali Baturay’ın sorularını yanıtladı…

A+A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Balanı Faiz Sucuoğlu, koronavirüs salgını nedeniyle zorunlu kapalı olan işletmelerin personeline verilecek olan 1500 TL katkıyı hükümetin ödemeye hazır olduğunu ancak 4 Mayıs Pazartesi ve 5 Mayıs Salı günü devlet çalışanlarının da ödeneceği için bankalarda yığılma olmasından endişe ettiklerini söyledi. Sucuoğlu, kapalı kalmaya devam eden işletmelerin personeline haziran ayının ilk pazartesi günü de 1500 TL katkı yapılacağını kaydetti.

“90 milyon TL, ödemeler için hazır”

Haber Kıbrıs web TV’de “Markaj” programına konuşan Faiz Sucuoğlu, 1500 TL katkının tümünü bir defada ödeme konusunda hazırlıkların tamamlandığını, bunun için 90 milyon TL’nin hazır olduğunu, hatta geçen perşembe günü deneme amaçlı bazı hesaplara para da yatırıldığını kaydetti.

Söz verdikleri gibi 4 Mayıs Pazartesi günü için hazır olduklarını ama aynı gün devlet çalışanlarının da ödeneceği için yığılma olmasından endişe ettiklerini anlatan Sucuoğlu, bankaların pazartesi günü şubelerini de açması durumunda bir rahatlama olacağını ve o zaman rahatça ödemeyi yapabileceklerini vurguladı.

“Ta başından 4 Mayıs’ta ödeyeceğiz demiştik”

Başvuru için 21 gün süre verdiklerini ve müracaatların 10 Mayıs’a kadar sürdüğünü anımsatan Faiz Sucuoğlu, “Bir gecikme yoktur. Biz ta başından 4 Mayıs’ta ödeme yapılacağını söylemiştik. Defalarca 4 Mayıs’ta ödeneceğini tekrarladık. 60 bin kişiden bahsediyoruz. Kısıtlı personelle uzun süredir bu iş için uğraşıyoruz. Yurt dışında olanların, emekli olanların, devletten maaş çekenlerin, yanlışlıkla iki kez müracaat edenlerin sistemden elenmesi ciddi zaman aldı” diye konuştu.

Faiz Sucuoğlu, normalleşmeye geçip de çalışmaya başlayan personele gelecek ay 1500 TL katkı verilmeyeceğini ama kapalı olmaya devam eden işletmelerin personeline, haziran ayının ilk pazartesi günü söz konusu katkıyı yapacaklarını vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.