1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 19 üniversite, 100 bini aşkın öğrenci…
19 üniversite, 100 bini aşkın öğrenci…

19 üniversite, 100 bini aşkın öğrenci…

Üniversite fazlalığı ve başarı oranı ile sıklıkla konuşulan yükseköğrenim sektöründe, adanın bütününde öğrenci sayılarındaki fark, resmi verilere yansıdı.

A+A-

Üniversite fazlalığı ve başarı oranı ile sıklıkla konuşulan yükseköğrenimde, adanın bütününde öğrenci sayılarındaki fark, resmi verilerle kayıt altına alındı.

2018-2019 yılında Kıbrıs’ın kuzeyindeki 19 üniversitede 101 bin 307 öğrenci eğitim alırken, güney için bu sayı 7 üniversitede 51 bin 86 oldu.  

Kuzey ile güney arasında öğrenci sayısında iki kat fark olduğu da dikkat çekti.

Kuzeydeki üniversitelerde TC uyruklu öğrenciler ilk sırada yer alırken, güneyde ise en çok Kıbrıslıların eğitim gördüğü kaydedildi.

Eğitim Bilimci Salih Sarpten, yükseköğrenimde öğrenci sayısından çok nitelik ve kalitenin önemli olduğunu söyledi, eğitimdeki politikanın bu yöne çevrilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Sarpten, “İhtiyaç duyulan şey daha çok öğrenci değil, daha kaliteli öğrencidir” diye konuştu.

19 üniversite, 100 bini aşkın öğrenci…

Yükseköğrenimde faaliyet gösteren 19 üniversitede 101 bin 307 öğrenci eğitim alıyor. Eğitim Bakanlığı’ndan alınan resmi bilgiye göre; öğrencilerin 85 bin 363’ü ‘lisans’ öğrenimi gördüğü kayıtlara geçti.

Haberin devamı için tıklayınız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.