1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 1970’lerden günümüze Salamis…
1970’lerden günümüze Salamis…

1970’lerden günümüze Salamis…

Salamis Harabeleri’nin yakınında,eskilerin Salamis Hotel olarak bildiği, şimdiki Salamis Bay Conti Hotel,1970’lerden beri faaliyette.Otel Genel Müdürü Süleyman Kansu,ekip olarak misyonlarının,müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmak olduğunu söyledi.

A+A-

Ali CANSU

Altın sarısı ince kum ve doğa güzellikleri ile çevrili tarihsel Salamis Plajları kıyısında yer alan ülkemizin en köklü otellerinden olan Salamis Bay Conti Resort Hotel, 1970’lerden beri turizm sektöründe faaliyet gösteriyor.

Salamis Bay Conti Resort Hotel, adada geçirilecek tatilin unutulmaz olmasını sağlamak için konfor, kalite, mükemmel tasarım ve özenli hizmeti bir arada sunma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.

Turizm sektöründe, çalışan yelpazesi çok geniş ve renkli olan otel, farklı değerlerden, alışkanlık ve davranış şekillerinden gelenler için misafir memnuniyetini en büyük ilke olarak benimsiyor.

Ülkemizin en köklü otellerinden olan Salamis Bay Conti Hotel, Mağusa ilçemizde yer alıyor ve 1970’lerden bu yana faaliyet gösteriyor.

Salamis Bay Conti Genel Müdürü Süleyman Kansu, “Yönetim ekibi olarak bizim misyonumuz, misafir memnuniyetini her zaman en üst seviyede tutmak, çevreye ve gelecek nesillere karşı duyarlı, dünya turizmini takip ederek kendini geliştirmeye ve iyileştirmeye odaklanmaktır” dedi.

KIBRIS’a konuşan Süleyman Kansu, gelecek nesiller için daha iyi bir dünya bırakmak istediklerini ifade ederek, bu doğrultuda, enerji, su ve atık yönetimi, kültürel ve sosyal mirasın korunması, yerel halka ekonomik ve sosyal olarak fayda sağlama ve çevreyi koruma gibi sürdürülebilirlik kavramı içinde yer alan birçok konuda titizlikle çalıştıklarını söyledi.

Her gün ortalama bin 300 misafir ağırlıyoruz

Kansu, 400 personeli olan otelde her gün ortalama bin 300 misafir ağırladıklarını ve herkese tek tek ulaşıp iletişim kurabilmek için büyük özveri göstererek bugünlere geldiklerini anlattı; şöyle konuştu:

“Bu sorumluluğu almaya niyetiniz ve isteğiniz olmalı. Ben, güne çok erken başlayıp, çok geç bitiriyorum. Tüm zamanım otelde, çalışanlarla iletişim ve etkileşim halinde geçiyor. Ne kadar çok birlikte zaman geçirirseniz,

herkesin aynı mesajı alacağı bir dil geliştirmeniz de o kadar kolaylaşıyor. İstek ve motivasyonun varsa, hem ekibinin, hem de misafirinin sorumluluğunu alırsın. Misafiri iyi karşılar, yedirir, içirir, eğlendirir, memnun eder uğurlarsın, yine bekleriz dersin.

Personelinin de memnuniyetini sağlar uzun yıllar ekibinde tutarsın ki sürdürülebilir bir hizmet kalitesi açısından personel sirkülasyonunu düşük tutmayı hedeflemek gerekir. Tecrübe ederek öğreniyor ve uyguluyorsunuz. Çalışan memnuniyetini çok önemserim ve çalışanların projelere/etkinliklere dahil edilmelerini her zaman desteklerim. Bir işletmenin, çalışanlarıyla ortak bir dil oluşturması çok önemlidir. Bunu en iyi yapan ve yürüten oteller arasındayız. Yüksek performanslı ekipler kurabilmek için şart olan aidiyet duygusunu sağlamaya odaklanırım. Güçlü bir ekip çalışması, başarılı kazançları ve olumlu sonuçları doğal olarak beraberinde getirir. Benim ekibim, takım olma bilincini benimsemiş bir motivasyonla çalışan kişilerden oluşur.

Başarılı olmak ve başarıyı sürdürmek için ekibin her üyesi, işletmemizin ortak hedefi doğrultusunda çalışır ve enerjilerini, misafirlerimizi memnun etmeye, sorumluluk almaya ve iş için doğru olanı yapmaya odaklanırlar. Konuşmak yerine yapan, başaran insanlardan oluşan bir ekibin liderliğini yaptığımı görmek benim için çok etkileyici ve tatmin edici. Aynı değerleri paylaştığımız, iş etiği kurallarını benimsemiş, çevreye duyarlı, yaşadığı dünyaya ve yeni nesillere karşı sorumluluğunun bilincinde, misafir memnuniyetini en üst düzeyde tutan ekibime daha da ilham vermeye ve eğitimlerine katkıda bulunmaya önem veriyorum. Geri dönüp baktıklarında, her birinin Salamis’teki iş geçmişleriyle ilgili ‘Bunu da Salamis’te öğrendim’ diyebileceği deneyim, bilgi, birikim ve anıları olsun istiyorum.”

8 bölümlük yatırıma 10 milyon Euro harcadık

Kansu, yapılan yatırımların ana başlıklar olarak sekiz birimden oluştuğunu ve bu yerler için 10 milyon Euro’luk harcama yapıldığını belirtti.

Kansu, bunların birincisinin 200 yataklı ana otel bloku “Salamis Park Otel”, ikincisinin 50 yataklı “D” blok villalar bölümü, üçüncüsünün 600 kişilik, ultra modern ses ve ışık düzenli Amfi Tiyatro, dördüncüsünün 750 metrekare yonca yüzme havuzu ve aqua kaydırakları, beşincisinin mutfak, barlar, büfeler, altıncısının uluslararası normlara uygun tenis kortları, yedincisinin çevre düzenleme ve peyzaj ve sonuncusun ise 180 yataklı Otel bloku Salamis Garden bölümü olduğunu anlattı.

Kapasite 574 oda, bin 240 yatak oldu

Kansu, yapılan yatırımlar sonrasında kapasitenin 900 (400 oda) yataktan bin 240 (574 oda) yatağa çıkarken, eksikliğini hissettikleri aqua, havuzlar, amfi tiyatro, tenis kortları, diskotek, barlar ve büfelerin de tamamlanmasıyla tesisin 5 yıldızlı kalitede, bin 500 misafire rahat hizmet verebilecek bir kapasiteye ulaştığını söyledi.

Bu yatırımın, ülkemize daha fazla turist, daha fazla gelir ve daha fazla istihdam demek olduğunu anımsatan Kansu, “Böyle bir yatırımı gerçekleştirip ülke ekonomisine sunduğumuz için mutluyuz, guruluyuz” dedi.

Sosyal sorumluluğa büyük önem veriyoruz

Süleyman Kansu, “Bana göre sosyal sorumluluk yalnızca bir yönetim anlayışı değil, aynı zamanda çalışanlarımızın hayatında kendiliğinden gelişen ve günlük hayatın bir parçası olarak yerleşen deneyimlerdir” şeklinde konuştu.

Ekibinin yaşadığı çevreye, etrafındaki insanlara ve gelecek nesile karşı olan sorumluluklarının farkında olduğunu da anlatan Kansu, geçtiğimiz nisan ayında Salamis Otel ile Kocareis yolu mıntıka temizliğini yaptıklarını, bunu bir ekip işi ile başardıklarını söyledi.

Kararlı ve işine bağlı insanların yer aldığı proje ve etkinliklerde başarının kaçınılmaz olduğunu anlatan Kansu, ayrıca, özel günlerde çocuklara ve yaşlılarla etkinlikler yaparak, mümkün olduğunca onları ziyaret ettiklerini de belirtti.

Kansu, “Onlara yanlarında olduğumuzu hissettiriyoruz. Anneler Günü’nde de Sınırüstü Yaşlı Bakım Evi’ne anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdik. Yaşlılarımızın ellerini öperek, kişisel bakımlarına destek olup, onlara çeşitli

hediyeler sunduk ve birlikte hoş sohbetler yaparak, keyifli anlar geçirdik” dedi.

Otellerde çalışmak kalıcı bir iş olarak görülmez

“Her ne kadar turizm en önemli gelir kaynaklarından biri olsa da Kuzey Kıbrıs’ta otellerde çalışmak, kalıcı bir iş olarak görülmez” diyen Kansu, ailelerdeki genel algının “çocuğum okulu bitirir, devlet memuru olur, çalışma şartları ve saatleri belirlenmiş masa başı bir işi olur” şeklinde olduğunu söyledi. Ancak, turizmde çalışmanın getirdiği mesuliyet ve zorlukların bambaşka olduğunu anımsatan Kansu, bunları iyi anlayıp kabullenmek gerektiğinin altını çizdi.

“Ailemin, yaptığım işi kabullenmesi 10 yıl aldı”

Kansu, “Ben, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nden 1998 yılında mezun oldum ve aynı yıl bir otelde gece müdürü olarak çalışmaya başladım. Ailemin, yaptığım işi kabullenmesi 10 yıl aldı” ifadesini kullandı.

Üniversitedeki hocaları ile birlikte halen iletişimde olduğunu anlatan Kansu, mümkün olduğunca öğrencilerle biraraya gelip sektörün dinamiklerini, karşılaşılan zorlukları ve her başarı sonrası alınan o müthiş keyfi kendileriyle paylaştığını söyledi. Kıbrıs’taki gençleri turizme kazandırmanın en büyük hedeflerinden biri olduğunu anlatan Kansu, “Salamis, çeşitliliğe çok önem veren bir otel olsa da, lokal istihdam sağlamanın da bizim sorumluluklarımızdan biri olduğunu göz ardı edemeyiz” dedi.

Çalışanlarımızın yüzde 70’i KKTC’li

Süleyman Kansu, çalışanlarının yüzde 70’inin KKTC vatandaşlarından oluştuğunu ifade eden Kansu, bu da ailelerin özündeki turizmci algısını git gide daha da yükseğe taşımada başarılı olduklarının bir ispatı olduğunu söyledi.

Kansu, şöyle devam etti:

“Bu husus, ülkemiz turizm çalışanları açısından son derece sevindiricidir ve diğer otellerle mukayese edildiğinde rekor teşkil edecek düzeydedir. Üzerinde önemle durduğumuz kalite ve eğitimdir. Salamis Bay Otel Kompleksi’nde çalışan kadromuz, sürekli eğitimden geçmekte, gerek mesleki bilgi, gerekse disiplin ve lisan olarak kendilerini sürekli yenilemektedirler. Nitekim uzun bir çalışmanın neticesinde otelimiz, Uluslararası Bureau Veritas Standartlar Kurumu ile yapılan çalışmalar neticesinde, ISO 22000 gıda güvenliği yönetim sistemi kalite belgeleri 2014 yılı başında, medya huzurunda otelimize takdim edilmiştir”.

2016’da Almanya pazarının misafir memnuniyeti ödülünü aldık

Kansu, 2016 yılında, şirketin Almanya pazarının en önemli misafir memnuniyet ölçüm sitesi olan Holiday Check’de Kuzey Kıbrıs adına “Holiday Check Award” ödülünü aldığını kaydetti.

Ayrıca, Mağusa’ya bağlı ve Cittaslow (sakin şehir) sertifikasına sahip olan Yeniboğaziçi Belediyesi Cittaslow ekibiyle çalışmalar yürüttüklerini de anımsatan Kansu, yerli halk tarafından hazırlanmış sunumlar, ürünler ve görselleri yaz boyunca otellerinde yabancı misafirlere tanıttıklarını da belirtti.

Otel müdürü Kansu, İtalya’da başlayıp dünyaya yayılan bir akım olan Cittaslow olmak için çevreci bir yaklaşım benimsemek, engellilere ve azınlıklara saygı, yerel ürün üretimi ve kullanımının teşviki, organik tarımın teşviki, misafirperverlik gibi 70 civarında kriterin en az yarısının yerine getirilmesi gerektiğine işaret etti.

Kuzey Kıbrıs’a talep, gözler görülür bir şekilde arttı

Kansu, otel kompleksinde sürekli yapmış oldukları yatırımın ana sebebinin ihtiyaç ve artan talepten kaynaklandığını ifade etti.

2011 yılından başlayarak Kuzey Kıbrıs’a talebin gözle görülür bir şekilde arttığına dikkat çeken Kansu, “2010 öncesinde ülkemizdeki ortalama doluluklar yüzde 38 seviyelerinde seyrederken, yapılan girişimler ve verilen teşviklerle Kuzey Kıbrıs’a talep artmış, artan talebe paralel olarak da kapasite ve kalite yükselmeye başlamış ve geçtiğimiz 2013 yılında yıl bazında ortalama doluluklar yüzde 50’lere ulaşmıştır” dedi.

Salamis Otel olarak yıllık doluluk oranlarının Güney Kıbrıs ortalamasını geçerek yüzde 90 olduğuna dikkat çeken Kansu, en büyük pazar paylarının İngiltere, Slovakya, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Slovenya, Macaristan, Polonya ve Türkiye’den gelen müşterilerin olduğunu belirtti.

Turizm için değişen talepleri karşılamanız gerekiyor

Kansu, turizmi sürdürülebilir bir şekilde devam ettirebilmek, değişen tüketici taleplerini karşılayabilmek ve özellikle işletmelerin faaliyetlerini daha fazla sorgulayan bilinçli tüketicilere cevap verebilmek için işletmelerin üzerine düşen görevlerini yerine getirmeleri gerektiğini söyledi.

Salamis ailesinin bu bilince erişmiş olduğunu, en alt kademeden en üst kademeye kadar katılımcı bir yaklaşımı olduğunu rahatlıkla söyleyebildiğini kaydeden Kansu, “Aslına bakarsanız turizm, benzer hizmetlerin sunulduğu bir sektör. Bu sebeple öne çıkabilmenin ve kendinizi farklılaştırabilmenizin yollarından biri de sosyal sorumluluk çalışmalarına önem vermek. Çevrenin korunması, etik kurallara uygun hareket edilmesi ve topluma katkı sağlanması gibi pek çok konuda sorumluluğunuzu ortaya koyduğunuzda, bu sizin markalaşmanızda temel taşlardan biri olacaktır” şeklinde konuştu.

Markalaşmaya ihtiyaçları olmadığını anlatan Kansu, şunları kaydetti:

“Eski, köklü, markalaşma sürecini geçirmiş bir oteliz. Sektörde yerimiz zaten belli, daha fazla çabaya gerek yok. Bu sorumluluktan kaçmak ya da sorumluluğu ertelemek yerine; tüm ekibimle birlikte, bağlı ve kararlı olarak sürdürülebilir turizm için çalışmaya devam edeceğim. Çünkü misafirlerimiz için artık sadece otelden aldığı hizmetin maddi değeri ve kalitesi onu satın alması için yeterli değil”.

Misafirlerin zihninde sosyal sorumlu bir işletmeyiz

Kansu, “Müşterilerin satın aldıkları ürün ve hizmetin arkasındaki kuruluşun toplum için ne yaptığına da bakıyorlar. Eski ve tecrübeli bir işletme olarak kurumsal sosyal sorumluluk yaklaşımımız bize markalaşmadan ziyade, var olan marka imajımızı daha da güçlendirmede faydalı oluyor” dedi.

Kansu, yerli, yabancı tüm misafirlerin zihninde sosyal sorumlu bir işletme olmak, kısa vadede tercih edilirlik, uzun vadede ise güçlü ve güvenilir bir marka imajına sahibi olmak açısından çok önemli olduğunu da söyleyerek, “Sosyal sorumluluk yalnızca bir yönetim anlayışı değil, aynı zamanda çalışanlarımızın hayatında kendiliğinden gelişen ve günlük hayatın bir parçası olarak yerleşen deneyimlerdir” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.