1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 20 kişiyi kör eden iğne kanser tedavisinde kullanılıyor
20 kişiyi kör eden iğne kanser tedavisinde kullanılıyor

20 kişiyi kör eden iğne kanser tedavisinde kullanılıyor

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde göz hastalıklarına yönelik tedavi için iğne yaptıran 20 kişi görme yetisini kaybetti. Milliyet’e konuşan CHP Milletvekili Ahmet Önal, "Görüp göremeyecekleri konusunda net bir şey yok. Tedavileri devam edi

A+A-

Üniversiteden iddialara ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada söz konusun ilacın Sağlık Uygulama Tebliği’nde (SUT) ilk tedavi seçeneği olarak yer aldığı ve gözün sarı nokta hastalıkları ile şeker hastalığına bağlı göz hasarında kullanıldığı ifade edildi. İlacın kamu hastanelerinde de bulunduğu hatırlatılan açıklamada, ilaç uygulanan bütün hastaların kör olduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

Soruşturma başlatıldı

Hastaların bir kısmı Ankara’daki GATA, Gazi Üniversitesi Hastanesi, Ulucanlar Göz Hastanesi ve Şehir Hastanesi’ne getirildi. Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı da iddialara ilişkin res’en soruşturma başlattı.

Kolon kanseri ilacı’

Milliyet’e konuşan CHP Milletvekili Ahmet Önal ise hastaları ziyaret ettiğini belirterek şunları söyledi: “Görüp göremeyecekleri konusunda net bir şey yok. Tedavileri devam ediyor. İlacın asıl kullanılma alanı kolon kanseri. Ama diğer rahatsızlıklar için de ekstra faydaları olduğu için, bunun uygulanması uzun süredir devam ediyormuş. Ama bu ilacın riski yüksek. Biraz da maliyetinden dolayı bu ilaç tercih ediliyor. Bu ilacın muadili daha pahalı. Öyle olunca SGK bunu tercih ettiriyor."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.