1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 2020’de yeni uygulama başlıyor…
2020’de yeni uygulama başlıyor…

2020’de yeni uygulama başlıyor…

Bakanlar Kurulu’nun şoför okullarının daha katı birtakım kurallara tabi olacağı ve bu kurallar çerçevesinde denetleneceği kararı şoför okullarınca da olumlu karşılandı.

A+A-

Bakanlar Kurulu’nun önceki gün, şoför okullarının daha katı birtakım kurallara tabi olacağı ve bu kurallar çerçevesinde denetleneceği kararı, KKTC Şoför Okulları Birliği’nce de olumlu karşılandı. Tüzüğün, şoför okullarına dershane, bilgisayar sistemi, araç bağlamında yeni zorunluluklar getireceği belirtilirken, verilen ehliyetler için de birçok değişikliği içerdiği açıklandı.

KKTC Şoför Okulları Birliği Başkanı Doğan Tilki Haberci’ye tüzüğü ve tüzükle birlikte şoför okullarında ve ehliyetlerde yapılacak olan değişikliği değerlendirdi. Tilki, alınan kararın daha kaliteli eğitim ve bilinçli şoförlerin yetiştirilmesinde büyük katkısı olacağını kaydetti.

“EĞİTİMLER ARTIK TIRLA VERİLECEK”

2014 yılında Şoför Okulları eski Başkanı Doğan Tilki başkanlığında şoför okullarının aynı çatı altında birleşerek, standart oluşturup daha iyi hizmet verebilmeleri adına hazırlanan çalışma ile şoför okullarındaki kooperatifleşmenin hayat bulduğunu dile getiren Başkan Doğan Tilki, önceki gece de Bakanlar Kurulunca onaylanarak Ulaştırma Bakanlığı işbirliği ile şoför okulları açılmasında verilen izinlerin yetkilendirilmesine olanak tanındığına dikkat çekti.

Tilki ayrıca, Ulaştırma Bakanlığı’nın okul izninin yanında, her şoför okuluna bir tır değil, kooperatif çatısı altında bir tır tahsis edilmesinin de büyük bir ekonomik külfetten kurtulmaya olanak sağlayacağını dile getirdi.

2020’DE YENİ UYGULAMA BAŞLIYOR…

AB standartlarını içeren tüzüklerin Ocak 2020’den itibaren geçerli olacağının altını çizen Tilki, bu tüzük kapsamında yazılı sınav, her şoför okulundan belli standartlar kapsamında ofisler isteneceği, araçların belli standartlarda olacağını, tır eğitimlerinin kamyonlarla değil tırlarla verileceğini dile getirdi.

Haberin devamı için tıklayınız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.