1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 2023 bütçesinin yüzde 77’si maaşlara gidecek
2023 bütçesinin yüzde 77’si maaşlara gidecek

2023 bütçesinin yüzde 77’si maaşlara gidecek

KKTC’de önümüzdeki yıl bütçenin yüzde 77’sinin maaş giderlerine gidecek olmasından dolayı eğitime, sağlığa ve turizme yine yeteri bütçenin ayrılamaması öngörülüyor...

A+A-

“2023 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı”nın Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’ndeki ilk günkü görüşmesi dün gerçekleşmişti.

Ülkede elzem olan eğitime, sağlığa ve turizme daha fazla bütçe ayrılması gerekirken, mali bütçe içerisinde gelir-gider dengesizliği nedeniyle 3 milyar 50 milyon açık öngörülüyor.

GENEL BÜTÇENİN YÜZDE 77’Sİ MAAŞLARA GİDECEK

Bütçede personel giderlerine, cari transferlere ve sosyal güvenlik kurumlarına ödenen devlet primleri giderlerine ayrılan kaynak alt alta konulup toplandığında ise genel bütçenin yüzde 77’sinin maaşlara gideceği ortaya çıkıyor.

Maaşlara ayrılan bütçedeki dağılım şu şekilde:

-Personel giderleri: 11 milyar 614 milyon TL

-Cari transferler: 15 milyar 416 milyon TL

-Sosyal güvenlik kurumlarına ödenen devlet primleri: 748 milyon TL

BU YIL EK MESAİ GİDERLERİNİN 570 MİLYON TL’YE ULAŞMASI BEKLENİYOR

Öte yandan ek mesailer için ayrılan harcama 2022 yılında 254 milyon TL iken, bu yıl ek mesai giderlerinin 570 milyon TL’ye ulaşması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.