1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “22 yıldır suç işliyor”
“22 yıldır suç işliyor”

“22 yıldır suç işliyor”

Kendisine maddi yardımda bulunan 80 yaşındaki kadının evine soygun için giren ve fark edilince de kadını darp ederek kaçan Havakan Müsbah, 3 yıl 6 ay hapse mahkum edildi.

A+A-

Elmas TOKAY

Girne’de 2015 yılında, yardıma muhtaç olduğu için kendisine para konusunda yardımcı olan 80 yaşındaki V. N.’nin evine soygun maksatlı giren ve ev sahibi tarafından fark edilince V. N.’yi darp ederek kaçan Havakan Müsbah’ın aleyhindeki dava dün Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde karara bağlandı.

Heyet adına kararı okuyan Yargıç Temay Sağer, sanığın suç işleme bağımlığının 22 yıl öncesine dayandığına dikkat çekerek, sanığın geçmiş suçlarının dikkate alınmadığının altını çizdikten sonra, Müsbah’ı suçlu bulunduğu davalardan 3 yıl 6 ay hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

2 yıl suçunu kabul etmedi

Yargıç Fadıl Aksun’un başkanlığında, Yargıç Pınar Beyoğlu ve Yargıç Temay Sağer’den oluşan Girne Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin baktığı davanın karar oturumunda, İddia Makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Egemen Metay hazır bulundu.

Ağır Ceza Heyeti adına sanıkla ilgili kararı okuyan Yargıç Temay Sağer, sanık Havakan Müsbah’ın aleyhindeki davaları 2 yıldır kabul etmediğine dikkat çekerek, sanık Müsbah’ın konu suçu 2015 yılında işlediğini, aleyhine getirilen suçlamaları ise eylül ayında kabul ettiğini belirtti.

Olayın olgularını anımsatan Sağer, Müsbah’ın kendisine yardımcı olan yaşlı ve 80 yaşındaki birinin evine soygun amaçlı girdiğini, ev sahibi tarafından fark edilince, ev sahibini darp ederek evden kaçtığını aktardı.

Sanık Müsbah’ın SOS Çocukköyü’nde aile sevgisinden yoksun büyüdüğüne vurgu yapan Sağer, sanığın benzer birçok sabıkası olduğuna değindi.

Sağer, oy birliği ile verilen kararda ise Havakan Müsbah’ın 80 yaşındaki bir kişiye kişisel saldırıda bulunmasının kararda etkili olduğuna vurgu yaptı.

Yargıç Sağer, son 10 yılın mahkeme faaliyet raporlarına göre, soygun suçlarının Ağır Ceza Mahkemeleri’nde görüşülen suçlar arasında ikinci en çok görüşülen dava olduğuna dikkati çekti.

“22 yıllık bir suç geçmişi var”

Havakan Müsbah’ın 1987 yılı itibarı ile benzer birçok sabıkası olduğuna da değinen Sağer, sanığın en son “sirkat” suçu işleyerek 1995 yılında mahkûm olduğunu anımsattı.

Sanığın suç işleme bağımlığının 22 yıl öncesine dayandığını belirten Temay Sağer, oy birliğiyle verilen kararda sanığın geçmiş suçlarının dikkate alınmadığını kaydetti.

Yargıç Temay Sağer son olarak Havakan Müsbah’la ilgili lehine ve aleyhine olan tüm hususları değerlendirdiklerini ve aleyhine getirilen davalardan suçlu bulup 3 yıl 6 ay hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.