1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 23 yıl sonra yakalandı
23 yıl sonra yakalandı

23 yıl sonra yakalandı

1994’te yargıdan kaçan Tamer Öztekin, ülkeye giriş yapar yapmaz tutuklandı.

A+A-

Sedef BOŞNAK

Gazimağusa’da, 1994 yılında suç işleyip, mahkemeye çıkarılarak teminata bağlandıktan sonra yargılanmayı beklemeden yasa dışı bir şekilde ülkeden çıkış yapan Tamer Öztekin, önceki gün derdest emri gereği tutuklandı.

Yargıdan kaçan Tamer Öztekin,  23 yıl sonra, Adana’dan Ercan Devlet Havalimanı’na gelip, ülkeye giriş yapar yapmaz tutuklandı ve mahkemeye çıkarılarak, davaları sonuçlanıncaya değin, bir ayı geçmeyen bir süre hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

Dünkü duruşmada, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Hasan Boşnak’ın sorularını, Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görev yapan polis çavuşu Melis Tahsiner yanıtladı.

Tanık polis çavuşu Melis Tahsiner, zanlı Tamer Öztekin’in, 1994 yılında, “Ağır Suçu Önlemede İhmal” suçundan teminatlı olmasına karşın ülkeden yasa dışı çıkış yaparak, mahkeme emrine riayetsizlik ettiğini söyledi.

Melis Tahsiner, zanlının, 4 Ekim 2017’de, Ercan Devlet Havalimanı’ndan ülkeye girişi sırasında, derdest emri gereği tutuklandığını belirttikten sonra, 1993 yılından askıda bulunan “vahim zarar” davası olduğunu söyledi.

Zanlının ayrıca, 19 Temmuz 1994’te, Lefkoşa’da işlediği “evrak sahteleme”, “sahtelenmiş evrağı tedavüle sürme” ve “sahtekarlıkla mal temini” suçlarından da arandığını dile getirdikten sonra, ülkede yasal statüsü olmayan Türkiye vatandaşı zanlıyı, davalarında hazır olmasını sağlamak amacıyla uygun bir teminata bağlamasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren yargıç Gökan Asafoğulları, zanlının kaçma ihtimalini göz önünde tutarak, davalarının görüşüleceği tarihe değin, bir ayı geçmemek kaydıyla, hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.