1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 3 günde 3 kez yakıldı
3 günde 3 kez yakıldı

3 günde 3 kez yakıldı

Balıkesir Deresi çevresinde bulunan sazlık alanda, dün bir kez daha yangın çıktı

A+A-

Mehmet KARA

Balıkesir Deresi çevresinde bulunan sazlıkta son günlerde meydana gelen yangınlara dün akşam bir yenisi daha eklendi. Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından son üç günde üç kez yakılan sazlık alanda, doğal yaşam yok oluyor. Duyarlı vatandaşlar, yangın çıkararak doğal yaşamı yok edenlerin yakalanıp cezalandırılmasını istiyor.

KIBRIS Gazetesi’nde 8 Aralık 2015’te “Doğal Yaşam Yok Oluyor” başlıklı haberinde sazlıkların arasında yaşayan çok sayıda canlının yanarak can vermiş olabileceği vurgulanmıştı.

Yangın, güçlükle söndürüldü

Edinilen bilgilere göre, bölgede bulunan sazlık alan, son üç gündür belli zaman aralıklarıyla yakılıyor.

Aynı bölge dün saat 14.00 sıralarında farklı noktalarda çıkan yangına Lefkoşa ve Vadili İtfaiye Şubesi ile Ercan İtfaiyesi müdahale etti. Yangının çıkış nedeni belirlenemedi ancak, kundaklama üzerinde durulduğu öğrenildi.

Ekipler, alevlerin daha fazla yayılmaması için yoğun çaba harcadı. Yangın, saatler sonra güçlükle kontrol altına alındı.

Yangının kontrol altına alınmasının ardından soğutma çalışması yapıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.